POSBIYIK; "ERDEMİR'LE İYİ BİR NOKTADAYIZ"

POSBIYIK; "ERDEMİR'LE İYİ BİR NOKTADAYIZ"

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantılarının ilk birleşimi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplantıda yaptığı gündem dışı konuşmada, Covid 19 salgının Türkiye ve Dünyayı sardığı gibi Ereğli’yi de sardığını söyledi.

Hastalığın çok hızlı bir bulaşım hızı olduğunu ifade eden Posbıyık şöyle konuştu:

“ Bütün arkadaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Geçen gün meclis üyelerimize tekrar bir test yaptırdık. Bazı arkadaşlarımız atlattılar. Tarkan Atik ve Hikmet bey atlattılar.Geçmiş olsun diyorum. Sertan Kuzu Bey  herhalde şu anda rahatsız, Selma Açıkgöz hanım rahatsız, Atike Önder hanım rahatsız, Recep Köksal rahatsız, Gülsemin (Hasçelik)Hanım rahatsız, Deniz Koca rahatsız. Hepsine sağlık diliyorum.  Geçmiş olsun diyorum, sağlıklar diliyorum.Hepimin çok dikkatli olmamız lazım, çok kötü bir ortamdan geçiyoruz. Birbirimizi uyarmamız lazım. İçimizi ısıtmamız lazım.

Hep beraber el ele vererek salgının yarattığı sıkıntıların aşılacağını vurgulayan Posbıyık şöyle devam etti:

“Bugün yoğun bir gündemimiz var. Hızlı bir şekilde gündemlere geçeceğim. Pandemi döneminin sıkıntılarını nasıl vatandaşlar çekiyorsa, belediye tüzel kişiliği olarak bizler de çekiyoruz. Tabii ki haklı olarak vatandaşlar su parası, emlak vergisi yatırmakta zorlanıyor. Yatıramıyorlar. Suyu yatıramayan adamın suyunu keserdik eskiden, mecburen parasını yatırırdı ama pandemi döneminde böyle bir şey yapmamız söz konusu değil. O bakımdan bütçemiz devamlı zayıflama noktasına gidiyor. Bu sadece Ereğli’nin değil, Türkiye’nin, Dünyanın sorunu. Hep beraber el ele verip bunu aşacağımıza inanıyorum.”

Ereğli’de taşların yerine oturmaya başladığı fikrinde olduğunu dile getiren Belediye Başkanı  şunları kaydetti:

“Pandemiden sonra güzel şeylerden bahsedeyim. Gazeteciler kongresini yaptı, ziyarete geldiler sağolsunlar. Biz de daha sonra ziyarete gideceğiz. Muhtarlar Derneği kongresini yaptı, ziyarete geldiler, inşallah daha sonra ziyaret edeceğiz. Türk Metal sendikası kongresini yaptı. Yeni bir arkadaşımız geldi, Yakup bey ve ekibi. Çok değerli arkadaşımız. Erdemir işçisi tarafından çok sevilen, Ereğli’ye de çok büyük sevdayla bakan bir arkadaşımız.  Bu anlamda biz çok memnun olduk.

Türk Metal Sendikası ile geçmiş dönemde problemlerimiz oldu ama bu problemler Türk Metal sendikasıyla değil, yöneticilerle benim birtakım anlaşmazlıklarımız yüzünden. Pevrul Kavlak benim en yakın arkadaşlarımdan biridir. Fakat birtakım yanlış laflarla aramızı açtılar. Bana göre açılmadı, ben yine kendisini severim. Türk Metal sendikasının yetki almasında da çok büyük payım olduğunu herkes bilir. Geçmişte birtakım şeyler oldu ama ben geçmişle uğraşmak istemiyorum. Bugün itibarıyla sendikayla da beyaz bir sayfa açıyorum ve belediye olarak yeni yönetime her türlü desteği, yardımı vermeye hazır olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum.”

Ereğli’de güzel şeyler olacağına inandığını belirten Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık şu görüşlere yer verdi:

“Çünkü gelişmeler onu gösteriyor. Taşlar yerine oturuyor. Erdemir’le görüşmelerimiz devam ediyor. Benim kanaatim, eğer yanılmıyorsam, iyi bir noktaya gitmeye başladık. Erdemir ile de gayet iyi bir noktadayız. Sendika ile de az önce söyledim, çok sıcak bakıyoruz, yeni seçilen yönetime destek veriyoruz. Parti gruplarıyla gayet iyiyiz. Ak Parti grubuyla, kendi partimle, İyi Partiyle, MHP, Saadet Partisi, hepsiyle yakın ilişkimiz var. Yani arzu ettiğimiz barış ortamına hızla gidiyoruz. Bu Ereğli’nin yararına olacak. Ereğli’nin menfaatlerine olacağına inanıyorum.  Hepimiz  bu ortak paydada barışı sağlamak için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Ereğli halkını seviyorsak, Ereğli’nin ihtiyaçlarını karşılaması için el ele vermek istiyorsak, bu günden iyi fırsat çıkmaz. Tecrübelerime göre söylüyorum. Çok iyi bir noktaya doğru gidiyoruz. Siyasi partiler, sendika, Erdemir, Sivil toplum örgütleri, hep beraber iyi bir noktaya doğru gitmeye başladığımızı özellikle söylemek istiyorum.   Bunu bugüne kadarki tecrübelerimden net bir şekilde söylemek istiyorum. Bu beni son derece mutlu ediyor.”

Posbıyık, meclis üyelerinin hatırlatması üzerine, Türk Metal Sendikası’nın kendisini ziyaret etmesi durumunda, onun da bir ziyaret gerçekleştirebileceğini söyledi.

Belediye Başkanı, “Türk Metal Sendikasını ziyaret etmek isterim, hayırlı olsun demek isterim, tabii ki protokol kaideleri var. Gazeteciler Derneği, Muhtarlar Derneği seçildi, onlar bize geldiler A protokolünden. Biz de onları ziyarete gideceğiz. Sendika da bize geldiğinde, biz iade-i ziyaret gerçekleştireceğiz. Kendilerine, Yakup Bey ve yönetim kuruluna birebir tebriklerimi iletmek isterim” dedi.

Posbıyık’ın konuşmasının ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2021, 16:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kenan ok
Kenan ok - 3 yıl Önce

Erdemire sokacaklarini soktun ya aran duzelir tabi ki sayin baskan hani nerde o savundugun oypalilar..menfaat ve vicdan

SIRADAKİ HABER