‘Posbıyık Ereğli’yi çocuklara anlatıyor’

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim çalışmaları kapsamında bugün en yoğun günlerinden birini daha yaşadı.

‘Posbıyık Ereğli’yi çocuklara anlatıyor’

Kendisini desteklemek amacıyla Kdz.Ereğli’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı Zonguldak’a uğurladıktan sonra  saha çalışmalarına kaldığı yerden devam eden Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık,  beraberindeki  partililer ve Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla sahil turunda bulundular ve ayrıca sahilde bulunan bütün cafeleri  dolaştılar.

Sahil bandında bulunan çocuk parklarına da uğrayan Halil Posbıyık, buradaki çocuklara, cafedeki çocuklara ‘Posbıyık Karadeniz Ereğli’yi çocuklara anlatıyor’ adlı Boyama kitabı hediye etti.

Posbıyık, gittiği her mekânda vatandaşların ve gençlerin ilgi odağı oldu.

HALİL POSBIYIK,  LÖSEV’İN GÖNÜLLÜ ÜYESİ OLDU

CHP Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, kısa adı LÖSEV olan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Zonguldak İl Temsilciliğini ziyaret etti.

İl Temsilciliğini CHP Belediye Meclis Üyesi adayı Tarkan Atik’in yaptığı LÖSEV üyelerini dernek binasında ziyaret eden CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, “Dünya bomboş, hepimiz faniyiz. Mutlaka yaşamak için para lazım ama paradan daha önemli olaylar var. Sağlık son derece önemli.  Yapmış olduğunuz bu görevden dolayı Allah razı olsun diyorum. Allah tuttuğunuzu altın etsin. Zorluklarınızı da biliyorum, Ankara’da büyük mücadeleler verdiğinizi de biliyorum. Tarkan’ın da hakkını yememek  lazım. Onun bu konuda gösterdiği gayretleri de dikkate almamız lazım. Gerçekten büyük görev yapıyor, önderlik, liderlik yapıyor, bütün bölgeye önderlik yapıyor. Tarkan ve diğer arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

LÖSEV üyeleriyle de hatıra fotoğrafı çektiren Posbıyık, ayrıca üye formunu doldurarak LÖSEV’e gönüllü üye oldu.

POSBIYIK ADAY VE PROJE TANITIM TÖRENİNE DAVET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık,  Maden şehidi ailelerini 20 Mart 2019 tarihinde Büyük Anadolu Otel’de saat 19.30’da yapılacak olan proje tanıtım törenine davet etti.

Seçim çalışmaları kapsamında bugün Erdemir ofis yolunda bulunan 3 dernek evinden biri olan Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkan ve üyelerini de ziyaret eden CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, “Çıktığınız yolda ve mücadelenizi yakinen takip ediyorum. Bu mücadeleyi bırakmayacaksınız, inşallah neticesinde haklı olduğunuz bu davada neticeye varacaksınız, ben inanıyorum” dedi.

Zonguldak Maden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bir avuç kömür için ömür verenlerin derneğine tekrar hoş geldiniz. Başkanımızın çıkmış olduğu bu yolda kendilerine ve ekibine başarılar dilerim. Allah istediği gibi gönlüne göre muvaffak eder” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık,  Ereğli’nin geleceği için çok önemli olan projelerini 20 Mart 2019 tarihinde Büyük Anadolu Otel’de saat 19.30’da yapılacak olan törenle açıklayacağını belirterek, aday ve proje tanıtım törenine Maden şehidi ailelerini de davet etti.

DEMİRDÜYEN’DEN ‘ŞEHİTLER ANITI’ TALEBİ!..

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Erdemir ofis yolunda bulunan 3 dernek evinden biri olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şubesi’ni de ziyaret etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a dernek binası için teşekkür eden Başkan Mehmet Ali Demirdüyen, “Gönlümüz, kalbimiz, yüreğimiz sizden yana. Evet Hüseyin Bey bize bir güzellik yaptı. Allah razı olsun, oturabileceğimiz yer tahsis etti, eksiği, fazlası olabilir. Hizmet alanımızı da genişletebiliriz. Bizim tek sıkıntımız ekonomik sıkıntı. Biliyorsunuz bizim üyelerimiz Şehit Ailesi, biz aidatları toparlayamıyoruz, çok kırılgan bir derneğiz.Bizim sadece ekonomik sorunumuz var, onu da dostlarımız, arkadaşlarımız sayesinde aşmaya çalışıyoruz. İnşallah ilerideki günlerde bizlere destek olacağınızı canı gönülden biliyorum. Daha öncede yaptınız, desteğinizi esirgemediniz. Eğer seçilirseniz ki seçileceğinizi biliyorum bir anıt yaptıracağım başkanım. Bu  açık ve net. Kdz.Ereğli’de Şehit Aileleri anıtımız yok, bizim ayıbımız, Ereğli’ye de yakışmıyor.  Derneğimizin karşısında da olabilir, uygun gördüğünüz bir yerde de olabilir. Benim tek isteğim Ereğli’ye yakışan bir anıt. Bunu yaparsanız, bir miras bırakmış olursunuz” diyerekEreğli’ye “ŞEHİTLER ANITI” isteğinde bulundu.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ta Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen’e ‘sen projeni hazırla. Belediye Başkanı olduktan sonra gel yanıma’ diyerek  ŞEHİTLER ANITI isteğine olumlu yanıt verdi.

Posbıyık, 20 Mart’ta yapacakları aday ve proje tanıtım törenine Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkan ve üyelerini de davet ettikten sonra dernek binasından ayrıldı.

POSBIYIK: EĞİTİME DESTEKLERİM SÜRECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, STK ziyaretlerini de sürdürüyor.

Türkiye Eğitim Sen Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi Gürol Keserci’yi de ziyaret eden CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, öğretmenlerin çok değerli ve ulvi olduklarını belirterek, eğitim camiasının sorunlarını bildiğini ve elinden geldiği tüm desteği vereceğini söyledi.

Türkiye Eğitim Sen Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi Gürol Keserci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, 1 Nisan’da Belediye Başkanlığı makamına oturacak kişilerden eğitim adına beklentileri bulunduğunu söyledi.

Keserci,   “Türk Eğitim-Sen gerçekten bir dik duruşu olan tek sendika olduğunu söyleyebiliriz. Her zaman doğruların yanında olan, öğretmenlerin, çalışanların hakkını hukukunu gözetmeye çalışan sendikacılık tarihinde de bu duruşunu hiç bozmamış, hali hazırda da yine sendikacılık anlamında Türkiye’nin amiral gemisi olduğunu söyleyebiliriz. Kdz.Ereğli’de de bu amiral geminin 650’nin üzerinde tayfası var. Oldukça etkin, oldukça yetkin olduğu arkadaşlarımızın üye olduğu her daim öğrenci adına, ondan sonra da öğretmenlerimiz genel hak ve hukukunu koruyan sendikacılık anlayışımız var. Bizim 1 Nisan sabahı Belediye Başkanlık makamına oturacak kişiden, Başkandan öncelikle eğitim adına beklentilerimiz var. Bizim maalesef ülkemizin genel sorunu bu şekilde. Hafta sonları çocuklarımızı AVM’nin gürültülü ve renkli ışıklı dünyasına mahkum etmek zorunda kalıyoruz. İsteriz ki Karadeniz Ereğli şehrinde bir bilim tarihi müzesi olsun, çocuklarımızı hafta sonları alalım ücretsiz olarak oralara götürelim, bilime karşı bilinçli kılalım. İsteriz ki bir sanat tarihi bir müzesi olsun, ücretsiz çocuklarımızı oraya götürelim, onlarda bir merak duygusu oluşturalım. Bir doğa tarihi müzesi olsun. Bunları yapabilecek gücü olduğunu düşünüyoruz Ereğli Belediyesi’nin. Eğitim camiası olarak beklentilerimizi bunlar olarak söyleyebiliriz” dedi.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ta, öğretmenlik mesleğinin değerli ve ulvi olduğunu belirterek, eşi Neriman Posbıyık’ın da emekli öğretmen olduğunu hatırlattı.

Eğitim camiasına yakın olduğu kadar eğitime de yatkın olduğunu belirten Posbıyık, daha önceden olduğu gibi bundan sonrada eğitime desteklerinin süreceğini belirtti.

Posbıyık, daha sonra Türkiye Eğitim Sen Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi Gürol Keserci ve üyeleriyle fotoğraf çektirdikten sonra başka bir programa katılmak için sendikadan ayrıldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 07:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER