POSBIYIK: “İÇİNİZ RAHAT OLSUN“

POSBIYIK: “İÇİNİZ RAHAT OLSUN, BİZ SİZİN ADINIZA MEZARLIKLARA ÇİÇEK DİKİYOR, ONARIYORUZ’

POSBIYIK: “İÇİNİZ RAHAT OLSUN“

Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalarak yakınlarının kabirlerini ziyaret edemeyen vatandaşlar için Kdz. Ereğli Belediyesi harekete geçti, ilçedeki tüm mezarlarda bakım onarım çalışması başlattı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Siz hiç merak etmeyin, içiniz rahat olsun. Biz sizin yerinize de kaybettiğimiz bütün yakınlarımızın kabirlerine sahip çıkıyoruz. Arife günü yasaklar nedeniyle mezarlığa gelemezseniz de hiç üzülmeyin biz tüm mezarlara çiçek dikeceğiz, Kur’an okutacağız” dedi.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede seferber olan Kdz. Ereğli Belediyesi, salgın nedeniyle evde kalarak yakınlarının kabirlerini ziyaret edemeyen vatandaşlar için mezarlarda bakım-onarım çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleriyle birlikte şehir mezarlığına giderek yapılacak çalışmalar için ekipleri görevlendirdi. Mezarlıklar Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliğinde mezarlarda bakım-onarım çalışması yapılarak, çevrenin temizlenip tırpan edilmesi talimatı verdi.

“EVDE HUZURLA KALIN, BİZ GEREKENİ YAPIYORUZ”

Başkan Posbıyık, salgın nedeniyle Ramazan ayında kabir ziyareti gerçekleştiremeyen vatandaşlara da ‘Siz üzülmeyin, içiniz rahat etsin, biz gerekeni yapıyoruz’ diye seslendi. Bakım-onarım çalışmalarının tüm mezarlıklarda süreceğini anlatan Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Koronavirüs salgını nedeniyle özellikle 65 yaş üstü, 20 yaş altı vatandaşlarımız evlerinden dışarıya çıkamıyor. Ramazan ayında genellikle vatandaşlarımız mezarlıklara gelirler, yakınlarının kabirlerini ziyaret edip dualarını okurlardı. Ama bu sıkıntılı günlerde bunlar yapılamıyor. Mezarlıklarda bazı mezarların, yıkık dökük, bakımsız olduğunu gördük. Şimdi arkadaşlarımıza talimat verdim. Bugünden itibaren yıkık-dökük olan bütün mezarların hepsinde tamir-bakım işlerini Belediye olarak biz üstleniyoruz. Sadece şehir mezarlığında değil, diğer mezarlıklarda da bu çalışma yapılacak.

“ARİFE GÜNÜ TÜM MEZARLARA ÇİÇEK DİKECEĞİZ, KUR’AN OKUTACAĞIZ”

Aynı zamanda biz arife günleri mezarlıkta mevlid okutturuyor, buluşuyorduk. Belki bu kez dışarı çıkılması mümkün olmayacak arife günü. Vatandaşlarımız buraya gelemediği için üzülmesinler. Çünkü arife gününe kadar bütün mezarlara çiçek dikeceğiz. Arife günü burada hocalarımız toplanıp Kur’an okuyacaklar. Herkes rahat olsun, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin, bütün yakınlarımızın kabirlerine sahip çıktığını bilsin istiyoruz.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER