POSBIYIK: MECLİSİN GÜNDEMİNİ VALİ DEĞİL BEN BELİRLERİM

POSBIYIK: MECLİSİN GÜNDEMİNİ VALİ DEĞİL BEN BELİRLERİM

2 Temmuz 2021 günü Zonguldak Valiliği’nden Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne gönderilen ve Ereğli’de yapılması planlanan kent meydanının bir bölümünde kent camii yapılmasını öneren yazının Ereğli Belediye Meclisi’nde görüşülmesi önerisinin gündeme alınması reddedildi.

 

Bir aylık tatilin ardından Eylül ayı olağan toplantısı birinci oturumunu gerçekleştiren Ereğli Belediye Meclisi’nde gündeme, kent meydanında yapılması önerilen cami önerisinin reddedilmesi damga vurdu.

Toplantıda ek gündem maddesi önerileri bölümünde söz alan Ak Parti Meclis Grubu Sözcüsü Numan Korkmaz, geçtiğimiz aylarda Ereğli Belediyesi’nde Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapılan ve Zonguldak milletvekillerinin de hazır bulunduğu toplantıda gündeme gelen kent meydanına cami yapılması önerisinin, Valiliğin konuya ilgili yazısı gereğince mecliste görüşülmesi önerisinde bulundu.

Korkmaz’ın sunduğu öneride özetle, “2 Temmuz 2021 günü Zonguldak Valiliği’nden Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne gönderilen ve Ereğli’de yapılması planlanan kent meydanının bir bölümünde kent camii yapılmasını öneren yazının Ereğli Belediye Meclisi’nde görüşülmesi” ifadelerine yer verildi.

POSBIYIK, MAHKEME KARARI VAR DEDİ

Konuya ilişkin konuşan Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, Valilik yazısıyla meclisin gündeminin belirlenemeyeceğini, meclisin gündemini belirleme yetkisinin başkan olarak kendisinde olduğunu belirterek, “Kent Meydanına Cami yapılması önerisinin görüşülmesini gündeme alamayız. Zira bu konuda daha önce CHP İlçe Örgütünün açtığı dava sonucu verilmiş bir karar ve bilir kişi raporu var. Bu karar ve raporda o alanda cami yapılamayacağı belirtilmiş. Dolayısıyla gündeme almak, mahkeme kararını tanımamak olur. Ben demokratik bir şekilde önerinizi okuttum. Ama illa gündeme alınmasını oylayalım diyorsanız oylarız” dedi.

Korkmaz’ın ısrarı üzerine konunun gündem maddeleri arasına alınıp alınmaması oylandı. Oy çokluğuyla reddedilen öneriye Ak Parti grubu evet oyu verirken, CHP grubunda Sertan Kuzu çekimser diğer üyeler hayır oyu kullandı ve öneri gündem maddeleri arasına alınmadı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER