Posbıyık sert konuştu: “Belediye topal ördeğe döndü”

Kdz. Ereğli önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık, yeniden aday adaylığını açıkladı. Çok sayıda partilinin ve vatandaşın katıldığı törende, Posbıyık belediyeyi topal ördeğe benzetti.

Posbıyık sert konuştu: “Belediye topal ördeğe döndü”

Kdz. Ereğli önceki dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bugün oldukça kalabalık bir topluluğun katıldığı tören ile yeniden aday adaylığını açıkladı.
CHP Ereğli ilçe başkanlığı önünde yapılan törene çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.
CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Kandilli, Alaplı ve Gümeli belediye başkanlarının da katıldığı törende ilk olarak Ereğli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sevdekar Aras konuştu. Aras, Ereğli’nin Çengelköy’den yönetilemeyeceğini söyledi.
CHP İl Başkanı Hakkı Güney de konuşmasında AK Parti’nin 4.5 yılda Ereğli’yi batırdığını söyledi ve CHP’deki aday adaylarının törenlerinin hepsine katılacağına dikkat çekti.
Sloganlar ve alkışlar eşliğinde, yanında eşi Neriman Posbıyık ile birlikte mikrofona gelen Halil Posbıyık ise konuşmasına “Aşkım Ereğli” sözü ile başladı.
3 Ekim tarihinin eşi Neriman Posbıyık’ın doğum günü ve aynı zamanda evlilik yıldönümleri olduğunu belirten Halil Posbıyık, 2014 yılında kendi hataları yüzünden aşkı Ereğli’nin kendisini boşadığını ifade etti.
Aşkı Ereğli’yi sevdiğini vurgulayan Posbıyık, “O’nunla tekrar nikah yapıp evlenmek için desteğinizi ve şahitlik yapmanızı istiyorum” dedi.
Posbıyık, Ereğli’yi özlediğini, Ereğli Belediyesini yönetmeyi özlediğini ve Ereğli’nin adını Avrupa’ya, dünyaya duyurmayı özlediğini belirterek şöyle devam etti: “Yatırımcının önünü açmayı özledim. Kent meydanı inşaatı yapmayı özledim. Evlere şırıl şırıl berrak su akıtmayı özledim…”
Posbıyık, Ereğli halkına şırıl şırıl katransız, çamursuz ve kanalizasyonsuz su sözü verdi.
Belediyenin topal ördeğe döndüğünü de savunan Posbıyık, Ereğli’ye yazık olduğunu ifade etti. (Hüseyin Orhan)

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER