Posbıyık, ‘Sevgi Barış Dostluk’ diye haykıracağım.

Posbıyık, ‘Sevgi Barış Dostluk’ diye haykıracağım.

Posbıyık,  ‘Sevgi Barış Dostluk’ diye haykıracağım.

Emek ve Kadın Platformu tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Ereğli’de festival coşkusuyla kutlandı. Son 4 yıldır sessiz ve sıradan kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık damga vurdu. Bu akşam düzenlenen kutlamalar güzel ve güneşli bir havanın etkisiyle festival havasında gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ereğli Emek ve Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş ile Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliklere katılarak destekte bulundu.

Saat  17.30’da Çınaraltı’nda başlayan, Emek ve Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Amfi Tiyatro’ya kadar yürüyüş düzenlendi.

Ellerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili dövizlerle, bisiklet ve motosikletli kadın grup şarkılar ve sloganlarla coşkulu bir şekilde AMFİ Tiyatro’ya kadar erkeklerinde desteğini alarak yürüdüler.

 Burada Ereğli’nin çeşitli mahallelerinden gelen kadın gruplar CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ile fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdiler.

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama programı daha sonra Amfi Tiyatro’da devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte Kdz.Ereğli’de daha önceki yıllarda düzenlenen festivallerde sahne alan ünlü ses sanatçılarının Karadeniz Ereğli halkına gönderdikleri ‘yeniden buluşacağız’  mesajlarının sinevizyon ekranından halka duyurulması ise büyük alkış aldı.

Şair Zeynep Dündar’ın kadınlar gününe ait şiir dinletisinin ardından sahneye her zaman olduğu gibi Sevgi Barış Dostlukduygularıyla halkı selamlayarak çıkan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık,’8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Sizleri seviyorum, sizleri özledim. Mikrofonu alıp, sahneye çıkıp ‘Sevgi Barış Dostluk’ diye haykırmayı gerçekten özlemişim. Eğer sizlerde yardım ederseniz çok yakında inşallah sizlerin yardımlarıyla Allah bunu nasip edecek yine sahnelere çıkıp gümbür gümbür ‘Sevgi Barış Dostluk’ diye haykıracağım. Kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Çok güzel bir eylem yaptık. Özellikle Karadeniz Ereğli Kadın Platformu’na bu organizasyon için teşekkür ediyoruz. Çalışan emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Kadınlar olmazsa hiçbir şeyin olmayacağına değinen Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, ‘Kadınlar yoksa Halil Posbıyık Belediye Başkanlığını da kazanamaz. Ben sizlere güveniyorum, inanın sizlere güveniyorum. Siz beni 94 yılında Belediye Başkanı seçtiğinizde evlerde su yoktu, küvetlerde su biriktirildi.  Çatılarda depolar vardı, araba yıkamak yasaktı, bahçe sulamak yasaktı. Biz geldikten sonra suyu getirdik Allaha şükürler olsun. Ve kadınlar bana karşı o günden itibaren hep yüreklerini bana açtılar, hep beni desteklediler. Hatta bazılarının eşlerinden gizli bana oy verdiklerini biliyorum. Türk kadını cefakârdır, vefakârdır, fedakârdır. Dinimize göre  kadınlarla erkeklerle eşit olduğunu ifade eden hocaları dinliyorum. Birbirimizden hiç farkımız yok. Ama maalesef ayrımcılık yapılıyor, işyerlerinde kadınlarımız hep geri planda bırakılıyor. Bugün Avrupalı kadınlar dahi ‘ben Türk kadınından fazla ülkem için çalıştım, canımı verdim, kanımı döktüm’ diyemez. Uluslararası savaşta kadınlarımızın gösterdiği o büyük ve muhteşem olayları bütün dünya, bütün Avrupa biliyor artık.  Türk Kadını hakikaten evlatlarıyla, çocuklarına bakmakla, her zaman ön planda ailemizi yürüten bir toplumdur. Ben hep diyorum, ‘Yüce Allah’ım ben ölmeden eşime bir şey olmasın, ben kendi kendime bakamam. Allah benim ömrümü eşime versin” diyorum. Eğer ben bu noktaya geldiysem en büyük pay sevgili eşimdedir. Gecesini gündüzüne kattı ve benimle beraber çalıştı. Ben adaylığımı koydum Yüce Allah’a yalvararak, sizlerde destek verirseniz eğer Belediye Başkanlığına geleceğim ve Ereğli’yi çok kısa zamanda eski haline getirmeye söz veriyorum” şeklinde konuştu.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanı olması halinde Ereğli’nin her gün kadınlar günü gibi eğlenceli, Sevgililer Günü gibi güzel eylemler içerisinde olarak yoluna devam edeceğini belirten Posbıyık, Ereğli’yi kadınların sayesinde çok kısa zamanda eski haline getireceğinin sözünü de verdi.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, önümüzdeki hafta projelerini açıklayacağını hatırlatırken, bu projelerin özellikle istihdama yönelik olduğunun altını çizdi.

Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘Çok önemli projelerimiz var. Belediye’den işçi atmak değil, belediyeye yeni insanlar alacağız ve aynı zamanda yapacağımız orta ölçekli organize sanayi ile yüzlerce insana iş vereceğiz. Ben Cumhurbaşkanı değilim. Yani bütün işsizliği yok edeceğim diyemiyorum ama işsizliği minimuma indireceğim. Sevgili Hemşehrilerim, hiç endişeniz olmasın. Ereğli’de 31 mahalleye kreş kurulacak ve ihtiyaç sahibi aileler çocuklarını buraya ücretsiz olarak verecek. Ayrıca lise öğrencilerine ücretsiz ders verdireceğiz. Ereğli’de tüm okullardan başarılı öğrencilerin listesini isteyeceğiz ve onlara burs vereceğiz. Sadece öğrencilere değil, öğretmenlerine de ödüllendirmek bizim için onur olacak.  Çok ihtiyaç sahibi insanlar var. Ben Ramazan ayında iftarı burada İnönü parkında çadırlar kurup hava atmayacağım. Eskiden yaptığım gibi sefer tasıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak aş göndereceğim ve sadece veren alan görecek. Ama bunu sadece Ramazan ayında değil,  yıl boyunca sıcak aş vermeye devam edeceğiz. Acize yardımının önünü açıyorum, ihtiyaç sahibi insanlar, kanunun emrettiği noktada maaş vermeye devam edeceğiz. Yeni Belediye Sarayı Kent Meydanının olduğu alana yapılacak. Mevcut Belediye binasını da Sağlık Bakanlığı’na hibe ederek orası da BUTİK hastane olacak. Bizim için Kültür, Sanat çok önemli. Şurada yıkık bir bina var. Orayı da Kültür Merkezi yapacağız. Ereğli’de sürekli hareketlilik olacak, ekonomik durumumuz bozuk olabilir ama moral ve motivasyonumuzu daima yüksek tutacağız. Sevgi Barış Dostluk Festivali Temmuz ayında Allah bana nasip edecek, Tarkan’la görüşüyorum festivalimize geliyor, benim gelmemi bekliyor. Peşinden Yağlı Direk Festivali yapılacak. Peşinden Hamsi Festivali yapılacak, peşinden bu defa dünyanın en büyük cazcılarının ağırlanacağı Caz Festivali’nde Ereğli’ye getirmeye söz veriyorum. Bizim görevimiz dışarıdan insanları buraya getirmek, burada ekonomik olarak Ereğli’yi ekonomik olarak canlandırmak. Bakın göreceksiniz önümüzdeki günlerde eğer sizlerde beni desteklerseniz Allah’ın izniyle Martın sonu bahar olacak inşallah.”

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın konuşmasının ardından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları Belediye folklor ekibinin yöresel halk oyunlarıyla ve birçok dans gösterileriyle devam etti.

Festival havasında gerçekleşen kutlama sonunda toplu fotoğrafta çektirildi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 09:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Eregli
Eregli - 5 yıl Önce

Posbiyik kadınlardan çok oy toplamak icin ,çifte telli oynuyor ,çoğu kadınında hoşuna gidiyor modernlik diye adlandırıyorlar,çok oynatmayın posbigi Allah muhafaza

SIRADAKİ HABER