POSBIYIK,"BU ÇOK TEHLİLEKİ BİR OLAYDIR"

POSBIYIK,"BU ÇOK TEHLİLEKİ BİR OLAYDIR"

Posbıyık,"Herkes bir birine çelme takmaya çalışıyor"

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “nasıl olsa CHP iktidar oldu. Milletvekili, belediye başkanı kim olacak, herkes bunun hesabı içinde ve herkes bir birine çelme takmaya çalışıyor. Bu çok tehlikeli bir olaydır” dedi.

Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe teşkilatınca Eski Bağlık Salonu’nda düzenlenen kahvaltı etkinliğinde yaptığı konuşmada, bu tür kahvaltı etkinliklerde, özeleştiri de yapmak gerektiğini söyledi.

Kendisinin bulunduğu ortamda Belediye başkanlığı dahil tüm sıfatlarını kenara bırakarak, CHP üyesi olarak konuştuğunu belirten Posbıyık, şunları kaydetti:

“CHP, Millet ittifakıyla beraber çok güzel yol alıyor. Bana göre iktidara gidiyoruz diye Zonguldak bölgesinde büyük bir rehavet olduğunu gözlemliyorum. Bu rehavetin tehlikeli olduğunu söylemek zorundayım. Zonguldak’ın bir çok köyünde üyemiz olmadığını, dolayısıyla delegemizin de olmadığını gayet iyi biliyorum. Sizler de iyi biliyorsunuz ama sessiz, konuşmayan, öz eleştiri yapmayan bir toplum olduk. En tehlikeli oluşum bu. Karşımızda -beğenirsiniz/beğenmezsiniz- 20 senedir iktidarda kalan bir parti var. Onun bir de lideri var. Her türlü yasal imkanları elinde. Yarın sabah ne yapacağını bilmiyorsunuz. Her türlü yasal değişikliği yapabilir. Ne yaptığını zaten hiç kimse anlamıyor, herkes bakıyor. Onun için hem CHP yöneticilerin, hem de Millet İttifakı yöneticilerinin biraz daha hassas, dikkatli, birlik ve beraberlik içerisinde olmasının doğru olacağını düşünüyorum. Benim Zonguldak’ta izlediğim olay şu; nasıl olsa CHP iktidar oldu. Milletvekili, belediye başkanı kim olacak, herkes bunun hesabı içinde ve herkes bir birine çelme takmaya çalışıyor. Bu çok tehlikeli bir olaydır"dedi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER