'Red' oyu vermişlerdi, komisyona havale edildi

'Red' oyu vermişlerdi, komisyona havale edildi

'Red' oyu vermişlerdi, komisyona havale edildi

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nde Ocak ayında CHP'li meclis üyelerinin verdiği ve "red" edilen Süleymanlar Mahallesi'ne 112 acil servis istasyonu kurulması önergesini bu kez AK Partili meclis üyeleri verdi. Önerge oy çokluğu ile ilgili komisyona havale edildi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.
,

ROMANLAR DERNEĞİ'NE YER TAHSİSİ 
Gündemde yer alan, şahısların imar plan tadilat taleplerine ait komisyon raporu, Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yeni yerine taşınması nedeniyle; çevre yolu tamamlanıncaya kadar ticari taksi ek durak yer talepleri, Batı Karadeniz Romanlar Derneğine yer tahsisi yapılması, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından e-Belediye Projesi kapsamında geliştirilen BELBİS yazılımının kullanımına ilişkin protokolün imzalanabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi maddeleri görüşüldü, ilgili komisyonlara havale edildi.   
 

GEÇTİĞİMİZ AY RED EDİLMİŞTİ 
AK Parti Grubu, geçtiğimiz ay CHP'nin önerdiği ve red oyu verdiği Süleymanlar Mahallesi'ne 112 Acil Hizmetleri İstasyonu'na yer tahsisi için bu kez kendisi önerge verdi. İstasyon Merkezi'ndeki Zabıta'ya ait binanın 112 acil çağrı merkezi için verdiği önerge şu şekilde: "Ereğli'nin büyük bir bölümü yaklaşık şehir nüfusunun 80 binini ilgilendiren 112 acil ambulans hizmetleri alımından yoksundur. Şöyle ki Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nin Süleymanlar Mahallesi mevkisinden taşınmasının ardından bölgeye ait mahallelerden şehir trafiğini de göz önüne aldığımızda Balı, Kırmacı, Süleymanlar, Kestaneci, Akarca, Orhanlar, Abalı Mahallelerinden özel bir arabayla hastanın hastaneye ulaşma şansı yoktur. Ayrıca Süleymanlar Mahallesi ve Kırmacı Mahallesi hudutları içerisinde ilkokul, ortaokul, lise, anaokulu, spor salonu, Fiziksel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Adliye Sarayı ve Vergi Dairesi bulunmaktadır. Böyle yoğun öğrenci ve devlet dairelerinin olduğu yer olarak düşünürsek bu bölgeye 112 ambulans hizmeti verilmesi gerekir"   

"EREĞLİ HALKININ YANINDAYIZ"
 CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, söz konusu önergeyi geçtiğimiz ayki meclis toplantısında verdiklerini ancak kabul görmediğini hatırlattı, "Tekrarlanması konusunda CHP grubu adına bu önergeyi destekliyoruz. Yapılmasından yanayız, Ereğli halkının yanında olduğumuzu göstermesi gerekiyor" sözleri ile konuşurken Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da hastanenin taşınması sonrası bu bölgedeki vatandaşların en azından acil ve una benzer sağlık yardımları alabilmesi için yapılması gerektiğini söyledi. Madde, oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.   

KALAY'DAN MECLİS ÇALIŞTI AÇIKLAMASI 
AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay, belediye meclisinin 2014-2019 yılları arasında aldığı kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu, meclis üyelerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğine değindi. Mecliste toplam bin 552 oylama yapıldığını anlatan Kalay, "Bu maddelerin bin 449 tanesi oy birliği ile geçmiş 95 tane oy çokluğu, 8 tane red var. Sene 1880, Müftüzade Halil Kaptan başkanlığında kurulmuş bir Ereğli Belediyesi. 139 Yıldır 34 tane belediye başkanı gördü, bütün zamanların en yoğun gündem maddesi olan meclis bu dönemdir"

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2019, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER