SAHİLDE KULAÇ ATTILAR.

SAHİLDE KULAÇ ATTILAR.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ve aralarında Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen’in de bulunduğu 400 sporcu Kdz. Ereğli 3. Açık Su Yüzme Yarışları’nda kulaç attı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, aralarında milli yüzücülerin de olduğu sporcuları tebrik ederek, “Sizleri Ereğli’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük festivalini geride bırakan Kdz. Ereğli Belediyesi, bu kez de T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü işbirliğinde gerçekleştirdiği 3. Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışlarına ev sahipliği yaptı.

Amfi Tiyatro alanı liman içinde yapılan yarışlara bin 500 ve 3 bin metreden sonra bu yıl 5 bin metre de ilave edildi. 3 ayrı parkurdaki açık su yüzme yarışmasına Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen aralarında milli sporcuların da bulunduğu 400 sporcu ile Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen katıldı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer’in düdüğüyle start alan yarışlarda kadın-erkek, veteran ve engelli kategorilerinde yaş sınırlamalarına göre 400 sporcu 3 ayrı parkurda kulaç atarak yarışları tamamladılar.

Sporcuların ayak bileklerine takılan ‘çip’ vasıtasıyla dereceye girenler belirlendi. Suyun içinde rahatsızlan ya da kısa süreli sakatlık geçiren sporcular yarışmayı tamamlayamadan tekne ve bot yardımıyla karaya çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

TÜZMEN: EREĞLİ’DE TEKRAR YÜZMEKTEN MUTLU OLDUM

Kdz. Ereğli’deki yüzme yarışlarını değerlendiren Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen, tekrar Ereğli’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; “Kdz. Ereğli yarışlarında arkadaşlar bana sürpriz yaptılar. 3 bin metrede yüzeceğimi sanıyordum ama 5 bin metre yazmışlar bana. Bu parkuru da tamamladık. Kdz. Ereğli’nin tarihini, kültürünü, son derece misafirperver insanlarını tekrar görmekten mutlu oldum. Ben burada Kdz. Ereğli Belediye Başkanımıza ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik oldu. Arkadaşlarımız da çok mutlu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da ülkenin farklı bölgelerinden gelen yüzücülere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yarışma sonunda 400 sporcuya katılım madalyaları verilirken, bin 500, 3 bin ve 5 bin metrede dereceye girenler yaşlarına göre 13 ayrı kategoride ödüllendirildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2022, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER