Şahin, Ereğli’nin çözülemeyecek sorunu yoktur

Şahin, Ereğli’nin çözülemeyecek sorunu yoktur

Şahin, Ereğli’nin çözülemeyecek sorunu yoktur

AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, “. Ben Ereğli’nin belediye başkanı olacağım. Kimseyi ötekileştirmeden, kavga, kaos ortaya çıkarmadan huzur ve barış içinde beş yıllık bir yönetim ile Ereğli’nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Sorunların büyük bölümünün çözüleceğini göreceksiniz” dedi.

Şahin, beraberinde partisinin ilçe başkanı Mehmet Fatih Çakır, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç ve parti yöneticilerinin katılımıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

İlçe Başkanı Fatih Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, basın toplantısını 31 Mart’ta gerçekleştirilecek seçim sürecini değerlendirmek üzere düzenlediklerini belirterek, “Adayımız açıklandığı günden itibaren yoğun bir tempoda, tüm seçmenlerimize ulaşmak adına hem çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadan, hem de yoğun şekilde bakan, bakan yardımcıları ve cumhurbaşkanımızın Ereğli’yi ziyareti ile alakalı yoğun bir çalışma içine girdik. 31 Mart’a giden süreçte, bugüne kadar diğer adayların da Ereğli’mize yakışan şekilde seçim kampanyası yürütmesinden son derece mutluyuz. Hepimiz Ereğli’deyiz. Seçimden sonra da yüzyüze bakacağız. Son günlerde bazen insanların aklına dedikodular, farklı şeyler gelebiliyor. Hem basın mensuplarımızı, hem rakip adaylarımızı Ereğli’mize yakışan, belden aşağı vurmayan, iftira kampanyası yapmayan çalışma yapmakta özen göstermeye davet ediyoruz. 1 Nisan’dan sonra Ereğli’ye çok daha yüksek hizmetler yapacağımızı ifade ediyoruz.”

ORUÇ: “BU DAHA FRAGMAN”

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı  Saadet Oruç da güzel bir kampanya sürecinin yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“Bürokrasi  daha seçimin öncesinde bile hareket geçmiş durumda. Cuma günü bile iki bakan yardımcısı gelecek. Hem sanayi ve hem Enerji bakan yardımcısı. Sendikanın ve Ereğli’nin tüm bileşenlerinin bu sürece katkılarını görüyoruz ve teşekkür ediyoruz. Bu daha fragman, Erol Şahin başkanımız seçildikten sonra asıl performansı o zaman göreceksiniz. Gümbür gümbür bir kampanya. İftira odakları da bunları bırakıp kaliteli bir kampanya sürdürür diye diliyorum.”

ŞAHİN: “GENÇLİK KONSERLERİNİ BAŞLATIYORUZ!”

AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan adayı Erol Şahin, Kurtuluş savaşına 19 Mayıs 1919’da başlandığını hatırlatarak,“19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramlarında her yıl gençlik konserlerini başlatıyoruz. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Buradan tüm Ereğli’deki gençlerimize ilan ediyorum. Günün anlamına yakışır bir konser olacak bu” dedi.

“SU ÜCRETİNE YÜZDE 20 İNDİRİM SÖZÜ”

Şahin Seçim kampanyasında, vatandaşlarla sohbetlerde, aile bütçesine ekonomik katkılar yapmayla ilgili projelerini zaman zaman açıkladığını belirterek şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladıkları, yöresel olarak bizim yapacaklarımızla birlikte yeni bir müjde daha vermek istiyorum. Bu kardeşiniz  Ereğli Belediye Başkanı olduğunda su ücretlerini yüzde 20 indiriyoruz. Ayrıca belirtmek istediğim bir husus var, belediyemiz tarafından işletilen kafe, sosyal tesis ve benzeri hiçbir tesisi özelleştirmeyeceğiz, belediye olarak bunları işletmeye devam edeceğiz. Asla. Buralarda hemşerilerimiz ucuz çay içmeye devam edecek, sadece tertibi, temizliği Ereğli’ye yakışır şekilde olacak.”

“KARTPOSTALLARA KONU OLACAK BİR CAMİ…”

Şahin, seçim kampanyası döneminde açıkladıkları projelerin rakip adaylar tarafından kullanıldığını ifade ederek, “Bu da bizim doğru şeyler söylediğimizin en güzel göstergesi. Bu yüzden cami projemizi en sona sakladık onu da almasınlar diye. İki gün önce sosyal medyamızda Ereğli’mize yakışır bir cami projesini sizlerin ve Ereğli halkının takdirine sunduk. Bildiğiniz gibi eski terminal alanımızın hafriyatının alınarak iki kat yeraltı otoparkı yapılması sürecinde yoğun bir hafriyat ortaya çıkacak. Söz konusu hafriyatı hemen burada denizimizde elde edeceğimiz dolgu alanı ve oluşturulması ile ilgili hem nakliye hem hafriyat masraflarını aşağı düşüreceğiz hem de deniz üzerinde bir alan oluşturmuş olacağız.  Bu dolgu alanı üzerinde, dolgusunu belediye olarak yapacağız. Bundan sonrası hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yapılacak modern bir cami inşa edeceğiz. İnanıyorum ki bu camiye dünyanın her yerinden gelenler olacak. Cidde ve Kazablanka’dan sonra üçüncü deniz üzerindeki cami olacak. Ereğlimiz bu cami ile de anılacak. Kartpostallara konu olacak güzellikte bir cami inşası Ereğli’miz için en güzel hizmet olacak diye düşünüyorum” dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın şahsını ziyaret ederek işçi dostu olduğunu ve kendisine desteklerini kendi ağzıyla ifade ettiğini belirten Şahin şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi biz şehirde kavga, kaos istemiyoruz. Şehrimizin kuruluşlarıyla, sendikamızla, işadamlarıyla her zaman barışık olmaya devam edeceğiz ve projelerimizin gerçekleştirilmesinde birlikte hareket edeceğiz. Bu birliktelik ruhunun ne kadar önemli olduğunu siz bizden iyi biliyorsunuz. Kavgalı eve kimse kız bile vermez. Ama birliktelik varsa sorunların çözümü de çok kolay ve hızlı olacaktır. O yüzden sayın Genel Başkan Pevrul Kavlak beye teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ereğli’ye yönelik bir miting yaptığını ifade eden Şahin şu ifadelerde bulundu:

“Sayın cumhurbaşkanımızla otobüsle seyahatımız esnasında on beş dakikalık süre içinde sadece Erdemir’deki taşeron işçilerinin sorunlarını, süreci, şu anki pozisyonlarını, Erdemir’deki genel durumu detaylarıyla anlattım. Sayın Cumhurbaşkanımız beni dikkatle dinleyerek, yine helikoptere binmek isterken Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan’a da tanıştırarak bu konuları konuştuk. İlave bilgileri sendika şube başkanı da sundu. Arkasından sayın Pevrul Kavlak beyefendinin Ereğli’ye gelişi,  sonra yaptığı açıklamalar ile bu sorunun çözümü ile ilgili atılan adımlar ve bu soruna bir nokta konulması bizleri çok mutlu etmiştir.  Yıllardır kanayan bir yaramız olan taşeron işçisinin bu şekilde sona ermesinin Karadeniz Ereğli’deki en büyük takipçisi Erol Şahin olacaktır. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımıza ilettiğimiz tüm sorunların da kendisinin miting konuşmasında yer alması, gerekli talimatların verilmesi, bazılarının hemen çözülmesi, bazılarının çözülmesi için talimat verilmesi; üniversite arazi tahsisi, tersaneler ile ilgili sorunlar, Erdemir’in işçi alımı ve yatırımları ile ilgili, limanların demiryolu ile birbirine bağlanması ile ilgili verdiği müjdeler için sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.

Bu Cumhurbaşkanımızın Ereğli ile gönül bağının sonuçlarıdır. Bu bağı arttırarak devam ettirmeliyiz. Biz bütün çalışmalarımızı bu meyanda, bu yolda devam ettirmekteyiz. Ereğli’de güzel bir fark atarak, güzel bir şekilde seçimi sonuçlandırmak için bütün gayretimizi sarf ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki beş yıl boyunca Erol Şahin kardeşiniz en az on beş yıllık iş gerçekleştirecek. Ereğli’nin bütün sorunlarını teker teker cumhurbaşkanımız nezdinde ilettik. Hızlı, pratik çözümlerle yolumuza devam edeceğiz. 

Ereğli’nin üzerindeki kara bulutları derhal bertaraf edeceğiz. Amacımız bu. Herkes siyasi partisini bir kenara koysun. Bu seçim bir siyasi parti seçimi değil. Milletvekili seçimlerinde insanlar partilerine oy verebilir. En tabii haklarıdır. Belediye başkanı sizin banyonuzdaki, mutfağınızdaki suyu akıtıyor. Belediye Başkanı kapınızdaki çöpü topluyor. Ereğli’deki otoparkı, çay ocağını, sosyal tesisleri, hatta klasik belediyeciliğin dışında Ereğli’nin temel ekonomik sorunlarına el atarak çözüm noktasına getiriyor.

Seçime çok az süre kaldı. Bu sürede yapılanları, yapılabilecekleri, hangi adayın neyi yapabileceğini çok iyi değerlendirsinler. Lütfen siyasi kaygılardan uzak duralım. Siyasi görüşleri bir kenara bırakalım. Ben bunu arzediyorum. Çünkü Erol Şahin seçildiği günden itibaren Karadeniz Ereğli’deki tüm hemşehrilerinin belediye başkanı olacak. Ben Ereğli’nin belediye başkanı olacağım. Kimseyi ötekileştirmeden, kavga, kaos ortaya çıkarmadan huzur ve barış içinde beş yıllık bir yönetim ile Ereğli’nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Sorunların büyük bölümünün çözüleceğini göreceksiniz.”

Şahin daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER