Sarıkamış Harekatının 103. Yıl Dönümü

Sarıkamış Harekatının 103. Yıl Dönümü

Sarıkamış Harekatının 103. Yıl Dönümü

Zonguldakın Ereğli ilçesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Sarıkamış harekâtının 103. Yıl dönümü anma etkinliği düzenlenecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ereğli Gençlik Merkezi tarafından, Sarıkamış Harekâtının 103üncü yıldönümünde, Gençlik Şühedanın İzinde sloganıyla ilçemizde Sarıkamış Şehitlerini anma programı düzenlenecektir. 7 Ocak Pazar Günü saat 11.00de düzenlenecek olan yürüyüş Kdz. Ereğli Merkez Anadolu Lisesi önünden başlayacak olup Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıt Önünde son bulacaktır.
Kdz. Ereğli Gençlik Merkezinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;
Sarıkamış harekâtının 103. Yıldönümünde, zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verildiği bu amansız mücadele de; Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmişti. Büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemişti. Allahuekber dağlarında soğukta, zor şartlarda bu vatan için canlarını seve seve feda eden Mehmetçiklerimizin, Sarıkamış harekâtı bir fedakârlık ve kahramanlık örneğidir. Sarıkamış harekâtının 103. Yıl dönümü şehitleri anma programımıza tüm gençler ve Ereğli halkımız davetlidir.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER