Şaşmaz'ı vuran manken, "Denizer'i abi olarak görürdüm"

Şaşmaz'ı vuran manken, "Denizer'i abi olarak görürdüm"

Şaşmaz'ı vuran manken, "Denizer'i abi olarak görürdüm"

İSTANBULda oyuncu Vatan Şaşmazı öldürüp intihar eden eski manken Filiz Akerin adı. 6 Ağustos 1999da Zonguldaktaki evinin önünde eski koruması tarafından silah saldırı sonucu öldürülen Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri(GMİS) Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer ile aşk dedikodularına karışmıştı.
Eski manken Filiz Akerin, Vatan Şaşmazın Beşiktaştaki bir otelde 4 kurşunla vurarak öldürmesi ardından gündeme 1990lı yılların popüler sendikacısı Şemsi Denizer ile arasındaki aşk geldi. ‘Yerli Walesa lakaplı  Denizer ile Filiz Aker 1993 yılında Maksim Gazinosuda birlikte gazetecilere yakalanmıştı. O dönem gündeme gelen aşk dedikoduları üzerine Filiz Aker, evinde yaptığı basın toplantısında Onu bir ağabey, bir dost olarak görürdüm. Aramızda duygusal bir yakınlık hiçbir zaman olmadı demişti.
ŞEMSİ DENİZER KİMDİR?
1950de Zonguldakta doğan Şemsi Denizer, 1983de Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü`nde puantör olarak işe başladı. Ardından 1986da Genel Maden İşçileri Sendikasında Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Denizer, 1989`da ise sendikanın genel başkanı oldu. 4 Ocak 1991 yılında Zonguldaktan Ankaraya yapılan büyük işçi yürüyüşü sırasında kamuoyu tarafından tanınmıştı. TTKda çalışan maden işçilerinin hakları için GMİSin başlattığı grev sonrası işçiler ve ailelerinin başlattığı yürüyüş büyük yankı uyandırmıştı. Yürüyüş, dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut ile yapılan görüşmelerin ardından 4 gün sonra Bolu yakılarında sona ermişti. Denizer, 1992de Türk-İş Genel Sekreteri seçildi.
ESKİ KORUMASI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ
Denizer, 6 Ağustos 1999da evinin önünde eski koruması Cengiz Balık tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu öldü. Cengiz Balıkın, sendikacının Zonguldakspor Başkanı olduğu dönemde bir süre özel korumalığını yapmıştı. O dönemde kiralık katil olarak tutulduğu iddiaları ortaya atılan Balıkın sıktığı 13 kurşundan 6sı Denizerin başına, 2si de vücudunun çeşitli yerlerine isabet etmişti. Olay sırasında Denizerin yakından tanıdığı katiline, ‘‘Kaç para aldın? diye bağırdığı da ileri sürülmüştü. Balıkın yakalandıktan sonra ifadesinde, Zonguldakspor Başkanlığı döneminden 40 milyon alacağımı vermediği için Denizeri öldürdüm. dediği öğrenildi. Cengiz Balık o dönem tutuklu yargılandığı davada, 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tüm Türkiyeyi sarsan Vatan Şaşmaz cinayetinin ardından Hürriyet Gazetesi eski manken Filiz Akerin Maden-İş Sendikası Başkanının Şemsi Denizer ile birlikte Maksim Gazinosunda galaya katıldığını yazdı.

İşte Hürriyet Gazetesinin konu ile ilgili haberi...

Filiz Aker, Maden-İş Sendikası Başkanıyken Zonguldaklı kömür işçileriyle Ankaraya doğru yürüyüşe geçen ve kamuoyunda Yerli Walesa adıyla ün yapan Şemsi Denizer ile yakalandı. Maksim Gazinosundaki galaya katılan çift flaşlar patlayınca tehditler yağdırdı.

ŞEMSİ ABİ BENİ ÇOK ÜZDÜ

Şemsi Denizerin sevgilisi olduğu öne sürülen Filiz Aker, evinde yaptığı basın toplantısında Onu bir abi, bir dost olarak görürdüm. Aramızda duygusal bir yakınlık hiçbir zaman olmadı demişti.

 


Vatan

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2017, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER