Şehit torunları, dedelerini ziyaret edecek

Şehit torunları, dedelerini ziyaret edecek

Şehit torunları, dedelerini ziyaret edecek

Dünyanın en yaşlı Gazisi unvanına sahip Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, şehit ve gazi torunları ile 15 Temmuz gazilerinin de katılımıyla Çanakkale'ye program düzenleyeceğini söyledi. 
Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Turgut Kaçmaz, programa ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"8-10 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale programımız olacak. Karadeniz Ereğli'den Çanakkale savaşlarında şehit ve gazi olan atalarımızın torunları ve iki tane 15 Temmuz gazimizin de yer alacağı 45 kişilik kafile ile Çanakkale'ye gideceğiz. 
8 Ağustos gecesi saat 11'de Ereğli'den hareket edeceğiz. 9 Ağustos'ta Çanakkale Şehitliği, Askeri Müze ve protokol ziyaretlerimiz olacak. 10 Ağustos'ta ise Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaralandığı Anafartalar'da (Conk Bayırı) her yıl düzenlenen Büyük Taarruz programına katılacağız. Aynı gün, babam Hüseyin Kaçmaz'ın heykelinin de yer aldığı 57. Alay Şehitliği ziyaretimiz olacak. Ayrıca, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'e darbeci Semih Terzi'yi vur emrini veren ve şu anda Çanakkale Gelibolu'da 2. Kolordu Komutanlığı görevinde bulunan Sezai Aksakallı'yı da ziyaret edeceğiz. Programınız boyunca kafilemize ben ve Çanakkale'den bir arkadaşımız rehberlik edecek. Bu programın anlamlı ve verimli geçeceğine inanıyor, katkılarından dolayı Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne teşekkür ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER