Sezen Yüce tecrübelerini aktardı

TRT Haber Spikeri Sezen Yüce, TED Koleji’nde öğrenciler ile buluştu.

Sezen Yüce tecrübelerini aktardı

Kdz.Ereğli TED Koleji’nin “KARİYER GÜNLERİ” adı altında konuşmacı olarak davet ettiği Sezen Yüce, Lise binasında öğrenci ve öğretmenlere konferans verdi.

Orta ve lise eğitimini TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesinde tamamlayan Sezen Yüce, Kurumsal İletişim, Türkçenin Etkin Kullanımı, Diksiyon, Nefes Eğitimi, Protokol Kuralları ve Protokol Sunumu konularında bilgiler aktardı.

Meslek hayatında yaşadığı tecrübeleri ve zorlukları öğrenciler ile paylaşan Yüce, konferansta öğrenciler ile birlikte diyafram eğitimi gibi uygulamalar da yaptı.

Yabancı dili olduğu için farklı ülkelerde programlar yaparak, o ülkenin ekonomisini anlatan bir program sunduğunu aktaran Yüce, ‘’Dünya bülteni sunmaya başladım. Aynı zamanda hem muhabirlik hem ekrana çıkmaya başladım. Ardından spikerlik geldi. Habercilik aslında işin içinde’’ dedi.

Sezen Yüce, öğrencilere Türkçe ve anlaşılır dil konusunda da; ‘’Türkçeyi doğru kullanmak çok önemli. Aksi takdirde ne söylediğinizi anlamak için anlamanız lazım, anladığınız birşeyi aktarabilirsiniz.’’ İfadelerini kullandı.

Kariyer günleri etkinliğinde, öğrencilerin sorularını yanıtlayan ünlü spiker, katılımcılara yayınlarda yaşadığı birkaç anıyı aktardı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER