"SİFTAHI BİZDEN, BEREKETİ ALLAH'TAN"

"SİFTAHI BİZDEN, BEREKETİ ALLAH'TAN"

Kdz. Ereğli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl Ahilik Haftasında  Türklük gurur ve şuurunun, İslam ahlak ve faziletinin timsali Ahi Evran’ı andığımız “Dik Baş, Tok Karın, Mutlu Yarın” düsturuyla ilçe genelinde esnaflara  siftah zarflarını ulaştırarak, Allah (C.C) esnafımıza bereket versin.” dileklerini ilettiler.

Karadeniz Ereğli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda Ahilik Haftasında sabah saatlerinde esnafların kapılarına TÜRK bayrağı ve ‘Siftahı bizden bereketi Allah’tan’ diyerek sembolik para dağıtımı gerçekleştirildi.

Karadeniz Ereğli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Cennet mekân Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş'in, "Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin." sözünün, manasının ve davasının emanetçileri olarak, Geçtiğimiz günlerde Brüksel'de düzenlenen AB Genel Kurulu'nda alçak bir Yunan Milletvekili Türk Bayrağına musallat olmuş, kalleş ve kirli elleriyle şerefli Türk Bayrağını yırtmıştır. Bu namertliktir, provokasyondur. Ay yıldız al bayrak rengini şehit kanından alan bağımsızlık sembolümüzdür. Türk bayrağı Türk milletinin itibarını, istikbalinin kutlu iradesini temsil ve temin eden muhteşem varlık hükmüdür. Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağının yırtılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu sebeple İlçe esnafına bereket ve bolluk dileyip ”Siftahı bizden, bereketi Allah’tan” temennisiyle içinde sembolik bir para ve Türk Bayrağının bulunduğu zarfları dağıttık”

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2020, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER