Siyasiler farkındalık yarattı

Siyasiler farkındalık yarattı

Siyasiler farkındalık yarattı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan engelli birey Yasin Çiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde il ve ilçede ki siyasi parti başkanlarını tekerlekli sandalyeye bindirerek şehir turu attırdı. Kimseden yardım almadan sahil bandına çıkan ve inen siyasi parti il ve ilçe başkanları, engelli bireylerin neler çektiğini daha iyi anladıklarını ifade ettiler.

Ereğli’ de yaşayan Engelli bireylerin kalemi ve yazar Yasin Çiçek, 3 Aralık Dünya engelliler gününde engelli bireylerin şehir merkezinde neler yaşadıklarını bire bir anlatmak üzere Anıt önünde etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Yıldıray Arslan ve parti yöneticileri, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ve Parti yöneticileri, İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Münevver Büyükalgan ve parti yöneticileri ile Çiçek’in ailesi katıldı.

Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk’ün temin ettiği tekerlekli sandalyelere binen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, , Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Yıldıray Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ve İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Münevver Büyükalgan anıt önünden manuel sandalyelerle sahil bandına geçerek tekerlekli sandalyeleri kullandılar.

Sahil bandına engelli çıkış rampasında büyük sorun yaşayan partililer, yardım almadan rampadan çıkamadılar. Bazı inişlerde ise düşme tehlikesi yaşadılar. Rampa inişlerinde ise birbirlerine çarparak durabildiler.

Gezi sonunda açıklamada buluna siyasi parti İl ve İlçe Başkanları, engelli bireylerin yaşadıkları sorunlarını, katıldıkları bu sosyal projede daha iyi anladıklarını ifade ettiler.

Etkinliği düzenleyen Engelli bireylerin kalemi Yasin Çiçek ise açıklamasında ‘Engelliler gününü kutlamıyoruz, farkında oluyoruz. Biz engelli değiliz, özel bireyleriz” dedi.

Etkinliğe katılan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, , Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Yıldıray Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ve İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Münevver Büyükalgan ve Yasin Çiçek etkinliğe katkılarından dolayı Fiziksel Engelliler Derneği başkanı İsmail Şentürk ve yönetimine teşekkür ettiler. Etkinlik hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2019, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER