SOLUNUM CİHAZI BEĞENİ TOPLADI!

SOLUNUM CİHAZI BEĞENİ TOPLADI!

SOLUNUM CİHAZI BEĞENİ TOPLADI!

Kdz.Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Serkan Çakır ve öğretmen Taylan Çağatay Akın, ürettikleri solunum cihazı prototipini Genel Müdürlüğe sundu.. Prototip, Ankara'da büyük beğeni topladı..
Kdz.Ereğli BİLSEM'den yapılan açıklama şöyle:
"Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Serkan ÇAKIR ve öğretmenimiz Taylan Çağatay AKIN MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Oktay Kılıç ve Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül ile görüşüp prototipini ürettiğimiz solunum cihazını takdim ettiler. Hem Daire Başkanımız hem de Genel Müdürümüz yapılan çalışmayı çok beğendiler, Kurum Müdürümüzü ve öğretmenimizi takdir ettiler.
Genel Müdürlük ve Bakanlık nezdinde yapılan görüşmeler sonucu Kdz. Ereğli BİLSEM tarafından üretilen açık kaynaklı ventilatör cihazının yazılım kodları tüm BİLSEM'lerle paylaşılacak ve hazırlanacak eğitim videosu ile cihazdan üretmek isteyen tüm kurumlar bulundukları illerde ve bölgelerde sağlık kuruluşlarının ihiyaçlarına cevap verebilecektir.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla mücadelede ilk günden beri etkili ve faydalı çalışmalara öncülük eden kurumumuzun aldığı takdir ve beğeniler hem aziz milletimiz hem de kurumumuz adına onur vericidir. Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi olarak öğretmen, öğrenci ve tüm personelimizle daha güzel projeler ve çalışmalar üretebilmenin gayreti, sorumluluğu ve bilincinde olmaya devam edeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER