SORUNLARI DİNLEDİ, PROJELERİNİ ANLATTI...

SORUNLARI DİNLEDİ, PROJELERİNİ ANLATTI...

SORUNLARI DİNLEDİ, PROJELERİNİ ANLATTI...

İYİ Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Ali Kaya beraberinde belediye meclis üyesi adayları ve partililer ile Kdz.Ereğli Kaymakamlığı, Erdemir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Osmanlı Çileği Üreticileri'ni Koruma Derneği'nin işbirliğiyle Kdz.Ereğli'de Osmanlı Çileği üretimini arttırmak amacıyla Kocaali Mahallesi'ndeki tesiste incelemelerde bulundu.

"ÜRETİM ARTTIRILMALI"
Dernek Başkanı Şaban Çetinkaya'dan tesisin durumu ile ilgili bilgi alan Kaya, daha pazara inmeden alıcı bulan Osmanlı Çileği'nin üretiminin yaygınlaştırılması, gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen taleplere karşılık verilebilmesi için başlatılan çalışmaları oldukça önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Gerek lezzeti gerekse aroması ile eşsiz bir özelliğe sahip olan ve sadece bu bölgede yetiştirilen Osmanlı Çileği'nin yaygınlaştırılması için başlatılan çalışmalara büyük önem veriyoruz. İlçemizde belirli aileler tarafından yetiştirilen Osmanlı Çileği üretimini mutlaka ama mutlaka arttırmalıyız. Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da ciddi bir talep var. Bu talebin karşılanması için üretim alanlarını da arttırmamız gerekiyor. Bir marka haline gelmiş çileğimizi tüm dünyanın bilmesi gerekiyor. Belediye Başkanı olmam durumunda yeni alanların oluşturulması, üretimin arttırılması noktasında üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz"

ESNAF GEZİSİ
Kaya, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile esnaf ziyaretlerini de gün boyu sürdürdü. Gerek esnaf gerekse vatandaşlarla sohbet eden Kaya, "Birlikte başaralım, artık alışılmışın dışına çıkarak değişimi hep birlikte başlatalım. İlçemizin sorunlarını çok iyi biliyor çözümü için ekibimizle hazırız. Artık Ereğli İYİ olmalı, artık halkımız çok daha İYİ olmalı" ifadelerine yer verdi.

ROMANLAR DERNEĞİ ZİYARETİ
Batı Karadeniz Romanlar Derneği'ni ziyaret eden Başkan adayı Kaya, derneğin çalışmalarına ilişkin başkan Rıza Demir'den bilgi aldı. Derneğin faaliyetlerini yakından takip ettiğini anlatan Kaya, "Hepimiz bu memleketin insanıyız. Ayrı gayrı olmadan birlik ve bütünlük içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Roman vatandaşlarımızın sorunlarını biliyorum. Onların yaşam şartlarının iyileştirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

HAMZAFAKIHLI MAHALLESİ ZİYARETİ
Kaya ve beraberindekiler Hamzafakıhlı Mahallesi'nde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Kaya, vatandaşlarla tek tek tokalaştı, sorunlarını dinledi, belediye başkanı olması durumunda ilçede yapmak istediği projelere ilişkin bilgiler verdi. Mahalle halkının sıcak karşılamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, "Sizlerin içerisindeki bir evladınız, kardeşiniz, ağabeyiniz olarak derdimiz halkımıza hizmet etmek. İlçemize İYİ belediyeciliği getirmek. Bunu da inanıyorum ki hep birlikte başaracağız" sözleri ile konuştu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER