SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ YALÇIN, SINIFI MÜZEYE ÇEVİRDİ

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ YALÇIN, SINIFI MÜZEYE ÇEVİRDİ

Kdz. Ereğli'De, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Burhan Yalçın, görev yaptığı okulda “Yöremizden Müzemize” isimli sergi oluşturduklarını bildirdi.

Yalçın, yaptığı açıklamada, uzun yıllar görev yaptığı ilçedeki Cumhuriyet Orta okulundan çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yalçın, bu yıl ilçedeki Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezine tayin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

SINIFI MÜZEYE ÇEVİRDİ

“Öncelikle, ilçemize BİLSEM binasını ilçeye kazandıran Hayırsever Hayrettin Yavuz’a teşekkür ediyorum. Biz de, bu yapıyı ne kadar güzelleştirebiliriz, öğrencilerimize ne kadar faydalı olabiliriz? Noktasından hareketle, Okul idaresi ile birlikte bu düşünce içerisine girdik. Bundan önceki mesleki tecrübelerimizden de yararlanarak bir sınıf tasarımı yapmak istedik. Önce tasarımını planladık. Sosyal Bilgiler Dersimizde öncelikle nelere ihtiyacımız olabileceğini düşündük. Çocuklarımızın bölgemiz ve ülkemizdeki tarihi öğrenmelerini önemsedik. Devamında da dünyayı tanımalarını önemsedik. Yaklaşık 35 günlük süre içerisinde de yaptığımız düzenleme ile burada görünen oluşumlara yer verdik. Bu sınıfta teknolojinin serüvenini anlatmaya çalıştık. Teknolojinin geldiği noktayı hem görselde gösterip, hem de ona uygun bir müze tasarımı yapmaya çalıştık. Öğrencilerimiz, görselde gördüklerini, aynı zamanda sınıf içerisinde yaptığımız müzede de  teknolojinin serüvenini görebiliyorlar. Sınıfımızda hemen hemen her tür materyali bulundurmaya çalıştık. Bu materyalleri, geçen dönemlerde birlikte çalıştığımız öğrencilerimiz, çok değerli velilerimiz ve şahsım ile beraber temin ettik. Oluşturduğumuz etkinliğe de ‘Yöremizden Müzemize’ adını verdik. Osmanlı döneminden gelme çok sayıda para koleksiyonumuz bulunuyor. Tarihi fotoğraf makineleri, orak silah gibi iğneden ipliğe kadar burada oluşturduğumuz mini müzede sergiliyoruz.

ATATÜRK'ÜN KİTALARDA BİLİNMEYEN FARKLI ÖZELLİKLERİ...

Bir diğer bölümümüzde ise Atatürk’ümüzü tasarladık. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, öğrencilerimizle farklı bir boyutta oluşturmaya çalıştık. Atatürk’ümüzü, kitaplarda bilinmeyen özelliği ile tanıtmak istedik. Bu sayede çocuklarımızın ülkemizin kurucusu Atatürk ile bir özleşim kurmasını sağladık. Güzel bir çalışma oldu. Ekip işe ile sağladığımız bu çalışmaya katkılarından dolayı Okul Müdürümüz Serkan Çakır’a, görev yaptığımız değerli arkadaşlara; en önemlisi de sevgili öğrencilerimize ve kıymetli velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

BURHAN YALÇIN'IN DİĞER ETKİNLİKLERİ

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Burhan Yalçın, Cumhuriyet Ortaokulunda görev yaptığı yıllarda; “Yöremizden Müzemize”, “Sahipsiz Oyuncak, Oyuncaksız Çocuk  Kalmasın”, “Annen İçin İçinde Sevgi, Çevrende Ağaç Büyüt”, “Dünya Annemin Emeği ile Güzel 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Gel” , “Çanakkale Şehitlerimize Saygı 104. Yıla, 104 Ay ve Yıldız”, “Cumhuriyetimizin 96.Yılına 96 Bayrak” gibi etkinlikleri hayata geçirmişti.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2020, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER