Sözleşme masa başında bitecek gibi

Sözleşme masa başında bitecek gibi

Sözleşme masa başında bitecek gibi

Karadeniz Ereğli'de kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile fabrikada yetkili Türk Metal Sendikası arasında devam eden 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 2. Oturumunun tamamlandığı bildirildi.
Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, yaptığı açıklamada, 4 bin 200 sendika üyesini kapsayan sözleşmenin ikinci oturumun, Erdemir adına görüşmelere katılan Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapıldığını hatırlattı.
İkinci oturumda 20 idari maddeyi ele aldıklarını belirten Metin Ercan, bu maddelerden 17’sinde daha uzlaşma sağlandığı, kalan 3 maddenin ise bir sonraki oturuma bırakıldığını ifade etti. Ercan, 3. Oturumun 21 Kasım’da Erdemir’de yapılacağını belirtti.
Ercan, ayrıca MESS’in İstanbul’daki merkez binasında gerçekleştirilen 2. Oturuma Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Türk Metal Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Mahsun Turan, Türk Metal Sendikası Toplu Sözleşme Uzmanı Berna Kavukçuoğlu, Erdemir Yönetim Kurulu Üyesi Güliz Kaya, Erdemir Grup Kurumsal Mimari ve İnsan Kaynakları Koordinatörü Can Örüng, MESS Genel Sekreteri Özgür Barut, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Ozan Mimaroğlu, MESS Baş Hukuk Müşaviri Av. Ertan Cılga ile Müşavir Avukatların katıldığını kaydetti.
İlk oturumda karşılıklı olarak mutabakata varılan 10 madde ile birlikte 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde anlaşmaya varılan madde sayısı da 27 oldu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER