SÜNNET ŞÖLENİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

SÜNNET ŞÖLENİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Kdz. Ereğli Belediyesi 26’ncı Geleneksel Sünnet Şöleni yapıldı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı şölende Belediye Başkanı Halil Posbıyık sünnet ettirilen 200 çocuğa bisiklet, top ve saat hediye etti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın göreve ilk geldiği 1994 yılında başlattığı Sünnet Şöleni geleneği 26’ncı kez hayata geçirildi. Belediye tarafından sünnet ettirilen 200 çocuğa bisiklet, top ve saat hediye edildi. Şölende sünnet çocukları aileleriyle birlikte gönüllerince eğlendiler.

İnönü Parkı’nda düzenlenen Sünnet Şöleni etkinliğine Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve oğlu Tuğberk Posbıyık ile birlikte katıldı. CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve sünnet olan 200 çocuk ile ailelerinin yer aldığı şölen renkli görüntülere sahne oldu. Echomar ve Anadolu Hastanesi’nde sünnet ettirilen çocuklar için palyaçolar ve animatörler gösteriler yaptı. Belediye Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı, sünnet olan çocuklar için dua etti.

POSBIYIK: BENİM EN BÜYÜK PROJEM, ÇOCUKLARIN MUTLU YAŞADIĞI BİR EREĞLİ’DİR.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, cesaretlerinden dolayı tüm çocukları kutladı. Sünnet olan çocuklara sağlıklı bir yaşam dileyen Posbıyık şunları söyledi:

“Sevgili Çocuklar, Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Bu özel gününüzde sizlerin yanında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayatınızda önemli bir evreyi geçiyorsunuz. Şimdi daha da büyüyorsunuz.

Sevgi, barış ve dostluk kentinin çok değerli çocuklarısınız. Her şeyin anahtarı olan sevgi, gelişmenin anahtarı olan barış ve birlikteliğin simgesi olan dostluk sizlere yol göstersin. Ereğlili olmanın, burada yaşamanın ayrıcalığını hissedin.

Bu vesileyle size deneyimlerime dayanarak önerilerde bulunmak istiyorum. Soru sormaktan, araştırmaktan sakın vazgeçmeyin. Bu ülkenin soru soran, araştıran, yeni bilgilerle donanmış sizlere ihtiyacı var. Her döneminizde mutlaka bir hedefiniz olmalı. Kendiniz için, aileniz için; ülkeniz için... Bu hedef doğrultusunda çaba göstermekten, öğrenmekten vazgeçmeyin. Zaman içinde kendinizi daha iyi tanıyacak, ne yapmak istediğinizi keşfedeceksiniz. Bu süreçte, amaçlarınızı geliştirmek ve zenginleştirmek için fırsatlarınız olacak.

Mutlaka sporla, sanatla, edebiyatla bağınız olsun. Göreceksiniz bu sizin daha mutlu bireyler olmanızı destekleyecek. Hepinizin bir müzik aleti çalmasını ve bunu bizimle paylaşmasını isterim.  Sahil bandı sizlerin... Parklar sizlerin...

Tabii ki teknolojiyi sonuna kadar kullanacaksınız ama onun esiri olmadan daha çok doğayla, denizle baş başa olmanızı istiyorum. Çevreye olan duyarlılıklarınız çoğalsın.

Oyuncak Evimiz, Aquaparkımız, yüzme havuzumuz, yeni spor alanlarımız ve parklarımızla sizin için yeni alanlar açıyoruz.

Kentin yönetimine katılmanızı, bize sorular sormanızı, öneriler getirmenizi bekliyorum. Gelecekte sizler söz sahibi olacaksınız. Ben diyorum ki, sadece gelecekte değil, şimdi de söz sahibisiniz. Sizlerle Ereğli'mizi daha da neşeli ve daha da güzel bir kent yapalım.

Benim en büyük projem, çocukların mutlu yaşadığı bir Ereğli’dir. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Her zaman yanınızdayız.”

Başkan Posbıyık, konuşmasının ardından sünnet şölenine katkıda bulunanlara plaket verdi. Anadolu Hastanesi Başhekimi Ercan Yalçın ve Echomar Hastanesi Başhekimi Nevzat Çimenoğlu’na çocukların sünnet ettirilmesi nedeniyle plaket takdim eden Posbıyık, çocuklara saat hediye eden Yazıcıoğlu Şirketler Grubu adına İhsan Yazıcıoğlu ve şölene içecek ve yiyecek ikramıyla destekte bulunan Kadın Gücü Kooperatifi adına Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Posbıyık’a plaket sundu.

Hatıra fotoğrafının ardından çocuklara bisiklet, top ve saatten oluşan hediyeler verildi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER