Sürücülerin yol isyanı!

Sürücülerin yol isyanı!

Sürücülerin yol isyanı!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Armutlucuma köyünde bozuk yol sürücüleri isyan ettiriyor. Araç sürücüleri araçları ile yolda ilerlemekte güçlük çekerken, Aşağı hocalar köyü muhtarı Mustafa Oğuz yola bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Yapımı devam eden Ereğli Devrek yolu kapsamı içerisinde yer alan Armutlucuma Vakıf köyü arasındaki yolun aşırı derecede bozuk olması sürücüleri isyan ettiriyor. Sabah saatlerinde okullara öğrenci taşıyan servis araçları ile yolcu araçları yolda ilerlemekte güçlük çekerken, bir çok aracın arıza yaptığı ifade ediliyor.

İlçede son günlerde etkili olan yağmurun ardından yol çamur deryasına dönerken, Aşağı Hocalar Köyü muhtarı Mustafa Oğuz, yolun bir an önce yapılması ve yaşadıkları zor şartlardan kurulmak istediklerini kaydetti. Yaklaşık 2 kilometrelik yolda ilerleyemediklerini ifade eden Muhtar Oğuz “Burası Armutlucuma mevki. Bu yol tamamen bakımsızlıktan dolayı bu şekilde. İnşaat halinde kaldı. Hiç çalışan yok. Burayı bu kötü hali ile bırakıp gittiler. Biz hem öğrenci servisi hem de Ereğli Devrek arasında yolcu servisi yapıyoruz. Arabalarımız haşat oldu. Bu yolun yapılmasını istiyoruz. Şu anda yaklaşık 2 kilometrelik yolumuz yağım için bekliyor. Araçlarımızın her türlü motor aksamına varana kadar plastik parçaları da dahil yolun bozuk olmasından dolayı servis çekçek durumdan çıkıyorlar. Çok kaza tehlikesi atlatıyoruz. 3 kere araç kaydı. Arkadaşlarımızın araçları tamirde şu anda” dedi.

FATİH ÇAKIR ‘ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR’ DEMİŞTİ

Diğer yandan Ak Parti Ereğli ilçe başkanı Fatih Çakır Armutlucuma Devrek arasında ki yolla ilgili geçtiğimiz günler de basın açıklaması yapmıştı. Çakır, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada “Yolun Ereğli-Çaylıoğlu arasını kendi araçlarımızla dolaştık. Gördüğümüz manzara bizi son derece sevindirdi. Yolun Çaylıoğlu’na kadar olan kısmının ham (altyapı) olarak tamamlandığını gördük. Bu esnada yolun bu kısmını yapan müteahhit firmanın yetkilileri ve çalışanlarıyla yol ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Daha sonra Armutlucuma bölgemizdeki tüm muhtarlarımızla birlikte, Armutlucuma-Devrek arasındaki yol yapım çalışmalarını yerinde inceledik. Yol çalışmalarında çok büyük bir ilerleme olduğunu ve bölge bölge çalışmaların devam ettiğini gördük. 2018 yılına kadar biteceğini söylediğimiz Ereğli-Devrek yolunda hiçbir sapma olmayacak. Ancak kar yağdığı zaman bir daralma olabilir. Şu anki iş makinesi sayısı tabii ki yaz aylarındaki gibi değil, ama mevsime oranla 50’nin üzerinde iş makinesi ile çalışmalar devam ediyor. Bunu yerinde görmüş olduk. Sezon itibariyle, Mart ayından sonra da bu çalışmaların çok daha hızlanacağını söyleyebilirim. Şantiye yetkililerinden aldığımız bilgi neticesinde de 2018 yılının sonunda bu yol tam anlamıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak. En ufak bir sorun dahi yok, Ereğli-Devrek yolu planlandığı gibi tamamlanacak. Bizim bu yolda yapılan çalışmaları incelememizin sebebi dedikoduya mahal vermemektir, çalışmaların aralıksız olarak son sürat devam ettiğini isteyen herkes görebilir” demişti.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER