Tarih Yeniden Canlanıyor.

- Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki vatandaşlar, kentin tarihi değerlerinin turizme kazandırılması amacıyla yaklaşık 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aşkın süredir işçi ve malzeme taşınan, 5 yıldır atıl durumda olan raylı sistemin bulunduğu alanı temizledi

Tarih Yeniden Canlanıyor.

ZONGULDAK - Zonguldakın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bir grup vatandaş, yaklaşık 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aşkın süredir işçi ve malzeme taşınan, yaklaşık 5 yıldır atıl durumda olan raylı sistemin bulunduğu alanı temizledi.

Belde sakinleri, 1880li yıllarda inşa edildiği tahmin edilen ve Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait varagelin (eğimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu), yıllarca ülke ekonomisine sağladığı katkının turizme yönlendirilmesi için dikkat çekmek amacıyla temizlik çalışması yaptı.

Belde sakinlerinden Tolga Aral, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir grup arkadaşı ile ülke ekonomisine önemli kazanımlar sağlayan tarihi varagelin çevresinde temizlik çalışması yaptıklarını söyledi.

Tesisin turizme kazandırılması durumunda yurt içi ve dışından yüzlerce kişinin beldeye gelebileceğini dile getiren Aral, Gerek bölge gerekse ülke ekonomisinin can damarı olan tarihi varagel, yaklaşık 5 yıldır atıl durumda. Oluşan ot, diken ve çalıları bir grup arkadaşımız ile temizledik. Doğup büyüdüğümüz memleketimizin tarihine sahip çıkmak istiyoruz. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir çalışma yapacağız. diye konuştu.

Türk ekonomi tarihinin altın sayfalarında varagelin de yer aldığını belirten bölge sakinlerinden Abdullah Arslan ise gerek belde gerekse bölgenin turizm açısından son derece zengin değerlere sahip olduğunu ifade etti.

 

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2017, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER