TARİHİ TULUMBA'NIN ÇEVRESİ, YENİDEN OLUŞTURULUYOR

TARİHİ TULUMBA'NIN ÇEVRESİ, YENİDEN OLUŞTURULUYOR

Kdz. Ereğli'de, Tulumba Sokak’ta yeniden oluşturulan tulumbanın çevresi, tarihini anımsatan şekilde düzenleniyor.

Ereğli Belediyesince, geçtiğimiz Şubat ayında, geçmişinde olduğu gibi sokağın ortasına yerleştirilen tulumba çevresinde, başlatılan çalışmalarla, tulumbanın eski yıllardaki anıları yaşatılmaya çalışılıyor.

Atölye Anka Sahibi Seramik sanatçısı Ayşe Hindistan, tasarımı, Ereğli’yi ilgilendiren su ile ilgili olarak tasarladıklarını söyledi.

Hindistan, montaj sırasında yaptığı açıklamada, arkadaşları Arkadaşlarım Aysun Yıldırım, Hanife Car ile sürdürdüğü çalışmanın 2 ay sürdüğünü belirterek, şöyle dedi:

“Ereğli belediyesince yaptırılan tarihi anımsatan tulumbanın tasarımını biz üstlendik. Üzerindeki figürlerde de; buradan eşek ile su taşıyan kız ve omzunda su taşıyan bir kadın figürü kullandık. Bir tarafına da, çarşının eski görüntüsünü yapmaya çalıştık. Şu anki fotoğrafını çekip, perspektifini eskittik. Ereğli Nostalji Derneği’nden de eski fotoğraflarını alıp, onlara bakarak, eskiye benzetmeye çalıştık. Tabi buna kendi yorumumuzu da kattık. Şamotlu Çamur kullanarak, üzerini de sırlayarak ortaya çıkardığımız eserimizin montajını da Seramik Ustası Hocamız Şevket Şanlıoğlu yapıyor.”

Üzerinde Tarihi Çınar, Sevgi, Barış, Dostluk simgeleri ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın sembolik imzası bulunan çalışmanın montajının en geç yarın tamamlanması planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER