TARİHİN UNUTULMAZ SAHNELERİ...

TARİHİN UNUTULMAZ SAHNELERİ...

TARİHİN UNUTULMAZ SAHNELERİ...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Ereylin Alışveriş Merkezinde (Ereylin AVM) açılan Çanakkale Zaferinin İzleri konulu Savaşı Objesi ve Resim Sergisi” ilçe protokolü tarafından gezildi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereylin AVM’nin, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen serginin sembolik açılışında yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları ile zaferinin Türk Milletinin övünç ve gurur kaynaklarından biri olduğunu söyledi.

Madenoğlu, Kaymakamlık mesleğine başladığı stajyerlik dönemini Çanakkale’de geçirdiğini hatırlatarak, “Orada, kahramanca savaşarak vatan ve istikballeri uğruna, aziz bildikleri canlarını yine aziz toprağa veren 250 bin şehidimiz, tarihin unutulmaz sahnelerine gömüldüğü bir savaştır” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, açılan sergi ile Çanakkale ruhunun, özellikle öğrencilere ve halk aşılandığını belirterek, “Sergide, o yıllara ait silahlar ve savaş materyalleri var. Milli şuurumuzu arttırıcı bir hareket olarak, sergiyi başarılı buldum” diye konuştu.

Ereylin AVM Müdürü Hamit Altay ise gerçekleştirilen sosyal projenin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Ereylin AVM olarak bizde bir nebze olsun Çanakkale Sergisini Ereğli halkına, çocuklarımıza bu milli ruhu tekrar yaşatabilme gururu içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Protokol üyeleri, Çanakkale Şehitleri Anıtı’nın maketten yapılmış tasviri ile üzerinde Ereğli ve Alaplılı şehitlerin adlarının yazdığı temsili mezarların olduğu bölüme kırmızı karanfil bıraktılar.

Rehber Cengiz Taylan’ın, ziyaretçileri gezdirerek tanıttığı sergi 1 Aralık’a kadar açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER