Temsili askerlik töreni düzenlendi

Karadeniz Ereğli’de konuşlu Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda, özel bireyler için temsili askerlik töreni düzenlendi.

Temsili askerlik töreni düzenlendi

Karadeniz Ereğli’de konuşlu Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda, özel bireyler için temsili askerlik töreni düzenlendi. Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen törende, 38 özel birey askeri üniforma giyerek 1 günlük temsili askerlik yaptı.
Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı içerisindeki kapalı spor salonunda gerçekleştirilen yemin törenine Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şubesi Başkanı İrfan Erdem, sanayici-işadamı hayırsever Akın Tatoğlu, komutanlıkta görevli rütbeli askerler, daire amirleri, gaziler, şehit yakınları ve özel bireylerin aileleri katıldı.
Zonguldak genelinden 38 özel bireye sabahın erken saatlerinde askeri üniformaları giydirildikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Deniz Kuvvetlerini tanıtıcı brifingler verildi. Daha sonra ise kapalı spor salonunda yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan yemin töreninde özel bireyler; etrafında sıralandıkları masaların üstünde bulunan Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.
Temsili erler adına bir konuşma yapan Dz. Çavuş Mehmet Zeki Aksungur, asker olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, kendilerine bu fırsat verildiği için ilgililere teşekkür etti. Ardından temsili erlerden biri yaş kütüğüne tertip plaketini çaktı.
“KOMUTANLIĞIMIZIN KAPISI SONSUZA KADAR AÇIK”
Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, törende yaptığı konuşmada; temsili askerlik uygulamalarının yüce Türk Milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olduğuna ve dünyada bir örneği bulunmadığına vurgu yaparak; “Temsili askerlik uygulaması kapsamında bugün engelli vatandaşlarımızın ve ailelerimizin bir gün süreyle dahi olsa askeri ortamı yaşama, bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalışılmış, aramıza katılan silah arkadaşlarımızın gönüllerinden geçen duygu ve düşüncelerini paylaşmak bize manevi bir güç vermiştir. 
Değerli aileler; çalışma ve gayretleriniz her türlü takdirin üzerindedir. Ne mutlu size ki yürekleri vatan sevgisiyle dopdolu olan bu gençleri, bu yaşlara getirerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu saflarına katılmalarını sağladığınız. Bizler, sizler ve arkadaşlarımızla böyle anlamlı bir gün geçirmekten büyük bir onur ve gurur duyduk. Onları bugünlere getiren siz anne ve babaları en samimi duygularla kutluyorum. Bugün hatırası hayatınız boyunca anılarınızdan ve yüreğinizden çıkmayacak mutlu bir gündür. Biraz önce sizler mukaddes bayrağımızın üzerinde silah tutarak omuz omuza yemin ettiniz. Sizlerin sevdiklerinizle, düşüncelerinizle, başarılarınıza engel yoktur; biz bugün bunları gördük, yaşadık. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra da sizlere gönlümüz ve komutanlığımızın kapıları sonsuza kadar açık olacaktır. Andımız, yüce milletimize, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve değerli ailelere, sizlere hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 
Yazıcıoğlu’nun konuşmasının ardından temsili askerlere, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Vekili Haluk Okur ve İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu tarafından terhis belgeleri verildi.
Tören bitiminin ardından spor salonunun önündeki geniş alanda çizilen çıpa figürünün üstünde duran temsili askerler, aileleri ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Öte yandan; temsili askerlik yapacak özel bireyler karanavadan öğle yemeklerini yedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2019, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER