TERZİ KÖYÜ, BİR HAFTADIR İNTERNET SIKINTISI ÇEKİYOR

TERZİ KÖYÜ, BİR HAFTADIR İNTERNET SIKINTISI ÇEKİYOR

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Terzi Köyünde 1 haftadır telefon kabloları kopuk olduğu için, köy sakinleri şebeke ve internet sıkıntısı çekiyor. Uzaktan eğitim gören çocuklar mağduriyet yaşıyor.

Yağışlı hava ve rüzgarın etkisiyle direklerin yan yattığı köyde, vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor. Köy sakinlerinin yaşanan mağduriyet sonrası Türk Telekom yetkililerine ulaştıkları fakat çözüm alamadıkları öğrenildi.

Köy sakinlerinden Turan Erbay, “Hangi çağda yaşıyoruz?” diyerek tepki gösterdi. Erbay mağduriyet ile ilgili şunları söyledi:

“1 haftadır tel kopuk olduğu için internet ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Daha öncesinde internette kopmalar meydana geliyordu. Türk Telekom’u arayarak durumu aktardım, modem bozuk dediler. Modem aldım aynı sıkıntı devam etti, sonrasında da tel koptu. Direk yan yatmış vaziyette ve 1 aydan fazla süredir sorunun çözülmesini bekliyoruz. Yaklaşık 10 günden beri çocukların dersleri için telefonlara ekstra 70 TL’lik internet paketi aldım. Bu hafta köye teknik servisten personel gönderileceği söylendi fakat yağmurlu havalarda çalışmıyorlarmış. Yani 1 hafta hava yağsa çalışmayacaklar. Bazı bölgelerde 17 Ocak’tan beri internet erişimi sağlayamayanlar var. Uzaktan eğitim sisteminde internetin büyük önem taşıdığı bir noktada bu kadar uzun süreli sıkıntıların olması çocukların eğitimin ne kadar yarar sağlar?”

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2021, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER