Tıp Doktoru Başkan Tıp Bayramını kutladı...

Tıp Doktoru Başkan Tıp Bayramını kutladı...

Tıp Doktoru Başkan Tıp Bayramını kutladı...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi CHP İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Dr.Eylem Ertuğrul mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Ülkemizde de, 1976’dan bu yana kutlanmakta olan Tıp Bayramı'nı, bu yıl da doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının bazı temel sorunlarının çözüme kavuşturulamadığı gerçeği altında kutluyoruz.
Bu özel günde her şeyden önemli olan sağlığımızı korumak veya bize kazandırmak için çabalayan tıp çalışanlarının bayramında ülkemizi yöneten siyasal otorite başta olmak üzere hepimizin vereceği mesajlar, sağlık sektöründe çalışanlar için büyük bir önem taşıyor.
Ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan sağlık çalışanlarımız, insanla uğraşıp insanı yaşatmayı, onun acısını azaltmayı, derdine derman olmayı meslek edinmiş bireylerdir. “Beni Türk hekimlerine emanet edin.”, diyerek kendilerinin önünde geniş bir ufuk açan Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeki tıp adamları, bir hastalığı tedavi etmenin, hayatlarımıza sağlık getirmenin ve bütün umudumuzu kaybettiğimizde yanımızda olmanın güçleriyle donatıldıkları kadar birçok sosyal, ekonomik ve meslekî  sorunla da kuşatılmıştır. Meşakkatli mesleklerini insan onuruna yakışır şekilde yerine getirmeye çalışan tüm fedakâr sağlık çalışanlarının birçok açıdan aynı onura yakışan şartlara haiz olmadıkları, birçok hastanede bir doktor başına düşmesi gereken ortalama hasta sayısının çok çok üzerinde hasta kabulü yaparak insanüstü emek harcama durumuna itildiği gerçeği karşımızdadır. Buna rağmen gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanların sağlıklı ve daha sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen, sunan verilen görevleri zamanında ve tam yapan sağlık çalışanları, birçok sosyal haktan yoksun biçimde görevlerini ifa etmektedir. Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakarca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın beklentilerinin yerine getirileceği vaadleri, artık lafta kalmamalıdır.
Zaman zaman, görev yaptıkları hastanelerde darp edilen, hakarete uğrayan, horlanan sağlık personeli, bugünlerde de toplumumuzun en vefakar çalışanları olarak öne çıkmıştır. Dünyayı etkisi altına alan ölümcül virüsle mücadelede birçok önlem alınırken, insanların sokağa çıkmaya korktuğu günlerde onlar görevlerinin başındadır. Yaşamın hangi gününde, hangi şartta başına ne sorunlar gelebileceğini bilemeyen bizlerin, o talihsiz ve korku dolu anlarımızda yanlarımızda duracak ilk insanlar, kuşkusuz sağlık çalışanları olacaktır. Geçmişte olduğu gibi bugün de sağlıklı bireylerin yetişmesinde ve her insanın sağlığın korunmasında özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımız, gelecekte de hepimizin en sağlam güvencesi olmaya devam edeceklerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle ilçemiz, yöremiz ve ülkemizdeki sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyor, her birine görevlerinde başarı diliyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2020, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER