"TOPLANTIYA ÖN AYAK OLANLAR BURADA YOK"

"TOPLANTIYA ÖN AYAK OLANLAR BURADA YOK"

"TOPLANTIYA ÖN AYAK OLANLAR BURADA YOK"

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin: Zonguldakın Bütünşehir Büyükşehir olmasına da karşıyım. Ereğli ve Alaplı bunu kaldırmaz. Belki Çaycuma, Devrek bunları kaldırır ama oralar zaten Zonguldakın her zaman kaymağını yiyen ilçeler. Ankaraya daha yakın mı siyasiler daha mı istediklerini yaptırıyor.

Devrek, Çaycuma, Gökçebey hizmet alıyor bu tarafa gelince Ereğli ve Alaplı konusunda sıkıntımız var Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş: Biz yerimizde sayıyoruz Ereğli olarak. Ereğlide bir adım gelişme var mı? Hepimiz Ereğlide yaşıyoruz. Hiçbir gelişme yok, olmama nedeni de birlik ve bütünlük yok. Hiçbir sivil toplum örgütünün fikirleri alınmıyor, hiçbir fikir alınmıyor, hiçbir fikre de saygı duyulmuyor. Böyle giderse de Zonguldak Bütünşehir olunca Ereğlinin il olacağını inanmıyorum. Kimse kimseyi kandırmasın Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın: Beldeler hizmet almaya devam etmeli, devlet hizmetlerinden faydalanmalı. Bu özelliklerin yitirilmemesi lazım. Bölgenin coğrafi yapısı, gelirleri ortada. Bunları düzenlediğiniz zaman geçerli olan bir yasanın fayda getirmediği ortaya çıkarıyor

AK Parti, CHP ve MHP Ereğli İlçe Başkanlarının destek vererek başlattığı Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Zonguldakın Büyükşehir ya da Bütünşehir olması durumunda Ereğlinin beldeye dönüşeceği vurgulandı, bu durumun ise hem Ereğli hem de Alaplı için bir felaket olacağı deklare edildi.  

EREĞLİYE SAHİP ÇIKAN OLMADI Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Gülüç Beldesindeki Büyük Ereğli Anadolu Otelde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ereğlinin İl olması noktasında tüm ilçenin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Civelek, Zonguldak bünyesinden 2 il çıkarmıştır, Bartın ve Karabüktür. Bizim ilçemiz onlardan önce il olmayı haketmeyi olmuş olmasına rağmen sahip çıkan olmadığı için il olamadık.  

GELMEYENLER BELLİDİR İlçemizin bütün demokratik kitle örgütleri, vakıfları, iktidarı ve muhalefeti ile ilçemize sahip çıkarak İl olabilmesi için çalışma başlatmak gereği duyulmuştur. Davetimizin sebebi de budur. Herkes nasıl çalışacağı hususunda görüşlerini açıklamalıdır. Gelmeyenler bellidir. Davetiyeler gönderdik, açıklamamızda da bellidir. Belki arkadaşların mazeretleri vardır inşallah bir dahaki toplantıya gelirler diye düşünüyorum  

BİZİ MAHKUM ETMEMELİLER MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, toplantının düzenlenmesine ilişkin, İktidar partisi, CHP, MHP İlçe Başkanı şoförler odası başkanı, Ormanlı Belediye Başkanı, AK Parti Gülüç Belde Başkanı ile çay içtik. Zonguldak Büyükşehir ya da Bütünşehir olmasına karşı olmadığımızı açıkladık ama bizi de Zonguldaka bağlayıp mahkum etmemeliler. Zonguldakı Bütünşehir yapabilirsiniz, Zonguldakın merkezi 108 bin nüfus bizim merkezimiz 116 bin nüfus. Ereğliyi Zonguldaka bağladığınız zaman merkez belediye altında bir belediye kuruluyor.

EREĞLİNİN GELİRLERİ ZONGULDAKA GİDİYOR Ereğlinin su, emlak gelirleri Zonguldaka gidiyor. İtfaiyeniz gidiyor bu Zonguldaklıların işine gelebilir ama biz esnafız bizim işimize gelmiyor. Bu görevi kime verelim dedik, AK Parti, CHP, MHP İlçe Başkanı olarak biz bir araya gelelim Ereğlinin sorunlarını birlikte çözelim dedik toplantının amacı budur. Bütünşehir olunca Alaplı haricinde diğer belediyeler kapatılıyor. Eğer öyle bir gelişme olacaksa Ereğlinin il yapılmasının, beldelerin de ilçe yapılmasından yana tavır konması için buradayız dedi.  

BU BİR FELAKETTİR Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Zonguldakın Büyükşehir ya da Bütünşehir olmasına karşı olduklarını, böyle bir durumda Ereğlinin İl olmasının zor, iktidar partisinin milletvekilleri, başkan ve ilçe yönetiminin desteği alınmasının da şart olduğunu belirterek şöyle konuştu: Zonguldak Büyükşehir ya da Bütünşehir olmak üzere, oldu diyorlar. Bu Ereğli ve Alaplı için bir felakettir. Belediyelerimizin bütün gelirleri Zonguldak Belediyesine gidecek. Emlak, su, temizlik işleri, itfaiye bunların hepsi Zonguldaka gidecek. Alaplı ve Ereğlinin köyleri mahalle olacak, beldelerimiz kapanacak, felakettir. Zonguldak vilayeti coğrafi olarak bunu kaldıracak bir yapıya sahip değildir.

KARŞIYIM Zonguldakın Bütünşehir Büyükşehir olmasına da karşıyım. Şuradaki toplantıya bakıyorsun Ereğliyi il yapmak ile ilgili hepimiz de muhalefetiz. Biz burada konuşuruz konuşuruz iktidar partisinden milletvekili, belediye başkanı, ilçe kanadından destek olmadığı sürece bunun olması mümkün değil. İktidar partisinden destek olmazsa kimse uğraşmasın, baştan söyleyeyim. Zonguldakın Bütünşehir ya da Büyükşehir olması noktasında karşıyım. Sıkıntılı bir duruma geleceğiz.  

KAYMAĞINI YİYENLER BELLİ Belki Çaycuma, Devrek bunları kaldırır ama oralar zaten Zonguldakın her zaman kaymağını yiyen ilçeler. Ankaraya daha yakın mı siyasiler daha mı istediklerini yaptırıyor. Devrek, Çaycuma, Gökçebey hizmet alıyor bu tarafa gelince Ereğli ve Alaplı konusunda sıkıntımız var. Büyükşehir ve Bütünşehir olunca bu sıkıntı daha da büyüyecek. Ereğlinin il olmasını her zaman isterim ama iktidardan destek olmadığı sürece birbirimizi kandırmayalım, olmaz. Alaplı Belediye Başkanı olarak her türlü desteği vermeye hazırım. Ereğliyi il yapma çabamız inşallah başarılı olur. İşimiz çok zor. Gümeli, Gülüç, Kandilli, Ormanlı kapanacak, hizmetin gelmesi daha da zor olur. İktidar partisine yakın olanlar bile gelmediler

EKONOMİK DURUM ORTADA Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın şu ifadelere yer verdi: Ereğlinin yaşayan insanlarıyız. Şuanda geçerli olan gündemde olan yasalara bakıldığında Ereğlinin tartışması gereken birşey var. Ereğlinin il olmasını alternatif bir fikir olarak attık. Ereğlideki ekonomik durumu ortada. Alaplının Zonguldakın ekonomisi ortada. Düz mantıkla dahi baksanız bölgemizin ekonomisinin yüzde 35 azalacağını gösteriyor. Belki uzun yıllar sonra bu kanun fayda getiriyor olabilir bilemiyoruz ama bunun ile ilgili gerçek veriler de yok. Bugüne kadar bütünşehir uygulaması duymadım ama büyükşehir de yaşanan sıkıntılar ortada.

  HERŞEYDEN ÖNCE BURANIN YAŞAYANIYIZ Herşeyden önce buranın bir yaşanıyız. Şöyle bir izlenim duymasın biz belde başkanları orası kapanmasın bir şahsi çıkar diyormuşuz gibi düşünmeyin. Biz onların temsilcisiyiz. O belde hizmet almaya devam etmeli, devlet hizmetlerinden faydalanmalı. Bu özelliklerin yitirilmemesi lazım. Bölgenin coğrafi yapısı, gelirleri ortada. Bunları düzenlediğiniz zaman geçerli olan bir yasanın fayda getirmediği ortaya çıkarıyor.  

BİZİM KOLTUK SEVDAMIZ YOK Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, toplantıya katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bizi arayan arkadaşlar toplantıya gelmeyeceğimizi sanıyorlardı ama bugün burada yoklar. Beldelerimiz kapanacak doğrudur, bizim koltuk sevdamız var diye düşünebilirler ama bizim koltuk sevdamız yok. Ereğliyi nasıl geliştirebiliriz, ekonomisini nasıl üst düzeye çıkartabiliriz derdimiz bu.  

TOPLANTIYA ÖN AYAK OLANLAR BURADA YOK Diğer arkadaşlarımız burada yok. Hem toplantıya ön ayak oluyorlar hem de burada yoklar. Diğer illerde görüyorum sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri birlik ve beraberlik içerisinde bakanlıklara gittiklerini biliyorum.

  EREĞLİ YERİNDE SAYIYOR Gittiklerinde bölge için her türlü yatırımları aldılar geldiler, biz yerimizde sayıyoruz Ereğli olarak. Ereğlide bir adım gelişme var mı? Hepimiz Ereğlide yaşıyoruz. Hiçbir gelişme yok, olmama nedeni de birlik ve bütünlük yok. Hiçbir sivil toplum örgütünün fikirleri alınmıyor, hiçbir fikir alınmıyor, hiçbir fikre de saygı duyulmuyor. Böyle giderse de Zonguldak Bütünşehir olunca Ereğlinin il olacağını inanmıyorum. Kimse kimseyi kandırmasın. Biz bu uğurda katılımın daha fazla olmasını talep ediyorum. Daha çok ses gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun Kandilli, Gülüç, Ormanlısı yok. Burada mağdur kalacak olan köy taraftarlarıdır. Zonguldaktan köylere nasıl hizmet gideceğine ben inanamıyorum.

  HERKES KOLTUKLARINI BİR KENARA BIRAKSIN Kimse koltuk sevdalısı olmasın, herkes koltuklarını bir kenara bıraksın. Tek çıkarımız Ereğliyi büyütmek ve geliştirmek. Taşın altına elimizi değil vücudumuzu koyarız. Muhalefet partisinden olabiliriz ama bizim önceliğimiz Ereğli

  TTKNIN SATIŞ KARARI ALINDI Saadet Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Musa Kumaş, şunları söyledi: Zonguldak Bölge Milletvekilimizin olduğu Plan ve Bütçe Komisyonunda TTKnın satış kararı alındı. Zonguldakın köy duruma düşüp düşmeme durumu olur, TTKyı ayağa kaldırırsınız, modernize edersiniz ocakları. İşçi sayısını ve üretimi arttırırsınız, emeğin başkenti Zonguldakı ayağa kaldırırsınız.  

YILLARDIR TÜNEL BERİSİ, GERİSİ... Yıllardır tünel berisi ve gerisi siyaseti uygulanıyor burada. Bütün hizmetler, paralar tünelin öteki tarafında kalıyor, sadece şov kısmı Ereğlide kalıyor. Siyasi partilerin sözde ağabeylerine tribünlere oynamaya Ereğlinin vakti kalmadı. Hepimiz Ereğlide yaşıyor. Ereğlide ayakta şuanda inşaat sektörü tutuyor, inşallah çökmez diye dua ediyoruz. TTK satıldığı zaman zaten Zonguldakı unutalım. Erdemir özelleştiği zaman Ereğli iyi olacaktı hani.

  ÇOCUKLARINIZ BEDDUA EDER Ereğli kötüye gidiyor. O koltuklar kimseye zimmetli değil, başkaları gelir onların çocukları beddua eder. Ormanlının Dağlıcadaki genci Kaptaştaki gencimiz İstanbula gidip kapıcılık yapsın istemiyoruz. İktidar partisindeki arkadaşlarımız bizim kardeşlerimiz. Aynı havayı, ortamları paylaşıyoruz. Şimdi akıl hocaları farklı.  

TOPTANA TEPKİ Köksal Beyi dinliyoruz Köksal Bey, Ereğlinin il olması taraftarı değil. Köksal Bey artık torunlarını alsın, tavuk beslesin, onları yemlesin. Kimsenin Ereğlinin önünü kesmeye hakkı yok. Yarın biz olmayabiliriz çocuklarımız, torunlarımız hepimiz beddua eder  

ALMAK İSTİYORUZ CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, AK Parti ve MHP İlçe Başkanı ile bir araya geldiklerini hatırlatarak şöyle konuştu: Ortaya koyduğumuz şey, bizim derdimiz iktidar mantığındaki gibi değil. İktidar ne yapmak istiyor, iktidar oy ortamına çekip alamadığı belde ve ilçeleri bütünşehir yaparak almak istiyor. Biz bu derdimizi anlattık iktidar partisi ilçe başkanına. Kendisinden de şuana kadar olumlu manzara gördük.

  !EREĞLİ ELDEN GİDİYOR Fakat şöyle birşey var, bütünşehir olmak bize bir avantaj değil oy amaçlı olduğunu biliyoruz. Siyasi amacı bir kenara koyun Ereğli elden gidiyor. Öyle bir manzara koyuyoruz ki ortaya o manzara Ereğlinin bitmesi anlamına geliyor. Beldeler kapanıyor. Zonguldakı bütünşehir yapıp Zonguldakı kalkındırmak bunun hepsi hikaye yalan.  

NE KADAR FAZLA OY ALABİLİRİM Önemli olan şey şu, ne kadar fazla oy alabilirim, ne kadar fazla belde, ilçe alabilirim. Ekonomi, lokomotif, güç, işçi bizde, biz belde olacağız, Zonguldak büyükşehir olacak, öyle bir yağma yok. Ereğli il olsun, kendi yağında kendisi kavrulsun. Biz Zonguldaka bakmayalım. Ereğli olarak Zonguldaka bakıyoruz. TTK, Erdemirin birleşimi var. Bir tarafın zararı bir tarafın karı var. Biz Zonguldakın zararını kapatıyoruz. Erdemir ile biz Zonguldaka bakıyoruz. Vergimiz ile Zonguldaka bakıyoruz. Siyasi a, b, c, partisi değil çatlak ses çıkarmadan tek şey söylememiz gerekiyor, burada mevzu Kdz.Ereğli   CHP Ereğli ve Alaplı, MHP, DSP, BBP, Saadet Partisi, DYP İlçe Başkanları, ilçedeki bazı meslek örgütlerinin başkanları, bazı dernek başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantıya katılanlar sürece ilişkin düşüncelerini anlattı.  

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 21:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
esnaf
esnaf - 6 yıl Önce

Sn. KANDİLLİ BELDE BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUSTAFA BEY ......
1.)İKTİDARDAN BİRİLERİYLE GÖRÜŞÜP DOSYALARI VERİP ANKARADAN OLUR ÇIKARTINIMI ÇIKARMADINMI?
2.)HEM DOSYA OLURU İÇİN TELEFON TELEFON BİREBİR GÖRÜŞMELERDE YALVARAK İŞİM OLSUN DİYEREK BU YAPILDIĞI HALDE GECE GÜNDÜZ RERANDUMDAN HAYIR HAYIR DİYE BAĞIRMADINMI?
3.)GÖREVE GELDİĞİNDEN BERİ İKİ MAKAM ARACI ŞUAN MEVCUT BİRİSİZDE DİYERİ PERSONİZE ZİMET EDİP YILARDIR EREĞLİLİDE OTUDUĞUNUZDAN DOLAYI SABAH BELEDİYE ŞAHSINIZ AYRI PERSONELİNİZ AYRI İŞİNİZE GLİYORMUSUNUZ GELMİYORMUSUNUZ BU ARAÇLAR SUMU YAKMAKTA? KONUŞMANIZDA ŞAHSİDEĞİLDERİKEN BUNLAR TEK ÖNERNEK YERLİMİ KOLAYGELSİN.
4.Gündem Ailesi Eşitil Haber Anlayışınıza inanarak yorumlarımız yanlanmasını cevap beklemek okuyucuolan vatandaşlarolark bekliyor istiyoruz saygılar.

SIRADAKİ HABER