Tüketici soyuluyor, Tüketici Dernekleri uyuyor!

Tüketici soyuluyor, Tüketici Dernekleri uyuyor!

Tüketici soyuluyor, Tüketici Dernekleri uyuyor!

Döviz kurlarının yükselmesini fırsat bilen bir çok marka suni fiyat artışına gitmeye başladı.
Kendi kaynaklarımızdan çıkan suya bile ciddi zamlar yapılırken, bölgedeki Tüketici Hakları Koruma Derneklerinin tüketicileri bilinçlendirmedikleri gözleniyor.
Gündem Gazetesi’nin Kdz. Ereğli’de yaptığı bir araştırmada, yerel marketlerdeki bir çok ürünün ulusal marketlerden çok daha ucuza satıldığı ortaya çıktı.
Vatandaşın sırf marka olduğu için ulusal marketlere yöneldiği Kdz. Ereğli’deki yerel bakkal ve marketlerin yüzde 30’lara varan oranda daha düşük fiyatlara ürün sattıkları ortaya çıktı.
Mahalle bakkallarında bile ucuz ürün bulunduğunün gözlendiği bölgemizde Tüketici Hakları Koruma Derneklerinin sessizliği tepkiye neden oldu.
Vatandaşlar, Tüketici Haklarını korumakla sorumlu derneklerin tüketici hakkını savunmaktan fazla siyasetle ilgilendiklerini söylüyorlar.
Tüketici derneklerinin ulusal marketlerdeki fiyatlar ile yerel bakkal ve marketlerdeki fiyatları kıyaslayan bültenler ve basın açıklamaları yapmalarını isteyen vatandaşlar, “Herkes bazı ulusal marketleri ucuz diye biliyor. Oysa bir çok üründe hem fiyat hem de gramaj konusunda ciddi fark var” dediler.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2018, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER