Türk Metal'in uzlaşmacı tavır sergiledi

Türk Metal’in uzlaşmacı tavır sergiledi

Türk Metal'in uzlaşmacı tavır sergiledi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile sendikaları arasında 5 Ekim’de başlayan Grup Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Türk Metal’in uzlaşmacı tavır sergilediğini bildirdi.

Sendikanın resmi internet sitesi ‘turkmetalkdzeregli.org’da yer alan habere göre Ercan, yetkili oldukları Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) uhdesindeki Ereğli Çelik Servis Merkezi (ERSEM) işçilerini ziyaretinde yaptığı konuşmada, ERSEM’i dede kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıksa sonuçlandığını belirtti.

Bunun sonucunda resmi uyuşmazlık sürecinin başladığını anlatan Ercan, şunları kaydetti:

“Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar yapılan 6 oturumda, 55 madde kabul edilmiş, 50 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 3 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamamıştır. Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışına ilişkin maddeler ve sosyal haklara bağlı olan parasal maddeler başta gelmektedir.

 Sendikamız Türk Metal, bugüne kadar olduğu gibi, bu sözleşme sürecinde de sosyal diyalog anlayışını terk etmemiş, çalışma barışını tehdit eden uzlaşmaz bir tavır ortaya koymamış ve sözleşmenin masada sonuçlanması için elinden gelen çabayı ortaya koymuştur.

Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiğinin, devletimizin uluslararası alanda birçok baskının altında kaldığının, ülkemizin bir terör tehdidi yaşadığının bilincinde olan Sendikamız, böyle bir dönemde çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu yaklaşıma karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur.

Türk Metal Sendikası, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alın terlerine halel getirmemeye, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında adaletten taviz vermemeye kararlıdır. Sendikamız MESS’in ilan ettiği kırmızı çizgilere karşı, Türk Metal üyelerinin de kırmızı çizgileri olduğunu ve bu çizgilerden taviz verilmeyeceğini bir kez daha açıklamaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER