Türkiye'ye hamsi, Ereğli'den gidiyor

Türkiye'ye hamsi, Ereğli'den gidiyor

Türkiye'ye hamsi, Ereğli'den gidiyor

ZONGULDAKın Ereğli ilçesinde hamsi bolluğu yaşanıyor. Bozhane Limanında balıkçı teknelerinden günde yaklaşık 100 ton hamsi, Türkiyenin birçok bölgesine gönderiliyor.
Ereğli, Kozlu ve Alaplı ilçeleri açıklarında bolca avlanan hamsi, fiyatların düşmesine neden oldu. Ereğli Bozhane Limanına gelen balıkçı teknelerinde kasalar dolusu hamsi, TIR ve kamyonlarla Türkiyenin birçok yerine gönderiliyor. Günde yaklaşık 100 ton hamsinin limandan nakledildiği belirtildi.
Balıkçı Şenol Sönmez, Batı Karadenizde tutulan balıkların, bölgenin en uygun limanı olan Ereğliden dağıtıldığını söyledi. Sönmez, Karadeniz Ereğli, bu bölgenin en büyük limanı olduğundan balıkçılar tuttukları balıkları ekseriyette buradan çıkartır. Tabii, ticari değeri olan balıklar da tutuluyor. Bunun yanında çok ince çaplı, satılmayan, bizim gibi esnaf arkadaşların satamayacağı balıklar da çıkıyor. Bu balıklar, genellikle kurumlara gider. Kurum dediğimiz balık unu fabrikalarına. Günde yaklaşık 100 ton hamsi bu günlerde limandan Türkiyenin bir çok kentine dağıtılıyor dedi.
Balıkhane esnafından Birol Aydın ise hamsideki artış nedeniyle diğer balık fiyatlarında da düşüş yaşandığını söyledi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER