Ülkenin Yetiştirdiği En Önemli Zootekni Ve Arıcılık

Ülkenin Yetiştirdiği En Önemli Zootekni Ve Arıcılık

Ülkenin Yetiştirdiği En Önemli Zootekni Ve Arıcılık

Karadeniz Ereğli Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği’nce Türkiye’nin önde gelen arıcılık uzmanlarından Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun katılımıyla  “Batı Karadeniz’de Arıcılık” konulu bir sunum gerçekleştirileceği bildirildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre,  sunum, 11 Aralık 2017 Pazartesi günü saat 12.00-17.00 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilecek. Karadeniz Ereğli Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Öner Daşdemir, “Ülkenin yetiştirdiği en önemli zootekni ve arıcılık uzmanlarından Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun bir sunum gerçekleştireceği etkinliğimize arıcılık yapan veya yapmak isteyen tüm dostlarımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

MUHSİN DOĞAROĞLU KİMDİR?

Muhsin Doğaroğlu, 1950 Yılında Tarsus’ta doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Tarsus’ta tamamladı. E.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden 1967-1972 döneminde mezun oldu. Fethiye, Adana ve Ardahan’da Tarım Bakanlığı’na bağlı arıcılık ile ilgili kuruluşlarda Teknik eleman ve Yönetici olarak görevler aldıktan sonra 1977 yılında Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümüne Asistan olarak atandı.

1981 Yılında Arı yetiştiriciliği ve ıslahı üzerine Doktorasını tamamladı. 1983 Yılında T.Ü. Tekirdağ Ziraat Fakültesinde Yard. Doç. olarak görev aldı. 1987 Yılında Doçent 1993 yılında da Profesör oldu.

1982 Yılında İngiltere’de 6 ay ve 1985–86 yıllarında başta İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde bir yıl süre ile bilimsel araştırma ve incelemelerde bulundu. 1985 Yılında TÜBİTAK Teşvik ödülü aldı.

T.Ü.Tekirdağ Ziraat Fakültesinde göreve devam etmekte iken 2000 yılında emekli olan Prof.Dr. M. Doğaroğlu halen “Doğa Arıcılık Tic. Ltd. Şti.” adlı kendi firmasnda faaliyetlerine devam etmekle beraber 2005-2007 yıllarında TÜBİTAK tarafından desteklenen bir AR-GE projesi kapsamında Ülke düzeyinde konferans, kurs ve saha uygulama çalışmaları yürüttü.

Akademik yaşamı boyunca çeşitli konularda birçok bilimsel yayınına ek olarak son yıllarda Ülke arıcılığının gelişmesine ışık tutacak ileri düzeyde arıcılık bilgilerini içeren “Modern Arıcılık Teknikleri” isimli bir kitabı hazırlayarak arıcıların ilgisine sundu. Ayrıca arıcılığın bütün konularında her kesime hitap edecek şekilde görselliğe de önem verilerek hazırlanmış “Çiçekten Sofraya Balın Öyküsü” isimli kitabı Yapı Kredi Kültür Sanat ve Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER