ÜMİT VAR PROJESİ'NİN BU AY Kİ KONUKLARI TÜRKİYE GÖRME ENGELLİ GOALBALL MİLLİ TAKIMIY'DI

ÜMİT VAR PROJESİ'NİN BU AY Kİ KONUKLARI TÜRKİYE GÖRME ENGELLİ GOALBALL MİLLİ TAKIMIY'DI

“Ümit Var” projesi online paneller ve konuklarla devam ediyor. Ses getiren projenin bu ayki konukları Türkiye Görme Engelli Goalball Milli Takımı sporcuları oldu. Katılımcı öğrencilerin alkışları ile canlı platforma katılan Görme Engelli Milli Takım sporcuları tam takım olarak katılarak çocuklara kendi hayatlarından kesitler anlattılar. 10 ilköğretim okulu ile yürütülen projeye Milli takım oyuncularımızdan Ekrem Gündoğdu, Tuncay Karakaya, Abdullah Aydoğdu, Hüseyin Alkan, Tekin Okan Düzgün, Ebubekir Sıddık Kara, Oğuzhan Yılmaz, antrenörler Salih Rençber, Ferhat Esat Beyoğlu, Mustafa Tankişi ve Fizyoterapist Ethem Yıldırım konuk oldu. Modaratörlüğünü Kepez İlkokulu öğretmenlerinden Serap Gündoğdu’ nun yaptığı canlı platforma Erdemir İlköğretim okulundan Yeşim Çiftçi, Semra Öztürk Akbaş, Kurtlar ilkokulundan Aysun Tepecik, Feyza Gürtepe, Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim okulundan Salih Danışmaz, Gölcük Rheinland Pfalz ilkokulundan Derya Özden, Gebze Kocaeli Ayşe Sıdıka Alışan ilkokulundan Derya Kaya, Abdullah Delibaş ilkokulu Elbeyli Kilis den Ferhan Karakaş, projeye desteğini esirgemeyen Kurtlar ilkokulu öğretmenlerinden Gültekin Tepecik, Kocaeli ilçe gençlik spor müdürlüğünden Serdar Kiraz, okul müdürleri, öğrenciler ve velilerin katılımı ile yaklaşık 200 kişilik bir ekip eşlik etti.

ÜMİT VAR” PROJESİNDE AMAÇ SORUNLARI ORTAYA KOYABİLMEK

“Ümit Var” projesi engelli bireylerin sorunlarını ortaya koymak onları anlayabilmek ve sorunlarına çözüm yolları gösterebilmek, toplumda fedakarlık oluşturabilmek amacı ile gerçekleştirilmekte. Bugüne kadar çeşitli konuklarla farkındalık yaratmak adına güzel adımlar atılan proje büyük ses getirirken, kamuoyu tarafından da dikkatle takip edilmekte. Projede sıkıntılar ile karşılaşan, toplumdan soyutlanan bireylerimizi anlayabilmek, sorunlarına çözüm yolu bulabilmek, hayatlarını kolaylaştırabilmek ve paylaşabilmek hedeflenmekte.

MİLLİLER KENDİLERİNE AİT TESİS İSTİYOR!

Yaptıkları sporu öncelikle tanıtan milli sporcularımız olimpiyatlara katılacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ve bunun için çok çalıştıklarını belirttiler. Ağustos ayında başlayacak olan Japonya’nın başkenti Tokyo ya gidip ülkemizi temsil edecekleri için çok heyecanlı olan sporcularımız bu heyecanlarını çocuklarımızla paylaştılar ve orada bayrağımızı göklere çekerek milli marşımızı okumak istediklerini kaydettiler. Olimpiyatlara özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın çok önem verdiğini ve sporcuları desteklediğini belirten sporcularımız, kamp zamanında gittikleri illerin onlara yardımcı olduklarını ifade ettiler.Tek sıkıntılarının ise kendilerine ait tesislerinin olmaması olduğunu kaydeden millilerimiz, seslerinin en uzak yere taşınmasını istediler.

“YOLUNUZ AÇIK OLSUN!”

Ebubekir Sıddık Kara hayat hikayesini öğrenciler ile paylaşırken, çocuklara nasıl davranmaları gerektiğini, engelli insanların yaşadıkları sıkıntı ve onlara yardımcı olmaları gerektiğini belirtti. Sporcunun önemine değinerek ailelere fazla iş düştüğünü ifade eden Kara, tüm katılımcılara teşekkür etti. Bu arada millilerimiz Zonguldak ta kamp yapmak istediklerini ve bunun için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ve destek beklediklerini belirttiler. Tüm öğrenciler oturum sonunda İstiklal Marşımızın eşliğinde milli sporcularımızı “Yolunuz açık olsun” ”Türkiye sizinle gurur duyuyor” diyerek uğurladı.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2021, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER