ÜMİT VAR PROJESİ ONLINE SEMİNERLERLE DEVAM EDİYOR

ÜMİT VAR PROJESİ ONLINE SEMİNERLERLE DEVAM EDİYOR

“Ümit var” projesi 10 öğretmenin ortaklığında çeşitli katılımcılarla yapılan online seminerlerle büyük ilgi görerek devam ediyor. 

Türkiye Engelli Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Özsaygı,  10 öğretmenin ortaklığında çeşitli katılımcılarla yapılan “Ümit var” projesi seminerine katıldı. E Twinnig kapsamında başlatılan proje, engelli bireylerin sorunlarına çözüm yolu bulabilmek, onları anlamak ve farkındalık yaratmak adına gerçekleştirilirken projenin yeni adımında konukları Türkiye Engelli Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Özsaygı ve Kdz. Ereğli Engelli Derneği Başkanı Hasan Eroğlu oldu.

Kepez ilkokul öğretmenlerinden Serap Gündoğdu’nun yönettiği online oturumda engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlar, çözüm önerileri, hayatlarını kolaylaştırmak adına yapılabilecekler, onları anlayabilmek ve engelli vatandaşlara bakış açısı başta olmak üzere beklentiler konuşuldu. 10 öğretmen, okul müdürleri ve katılımcılarla birlikte yaklaşık 100 öğrencinin canlı olarak online katıldığı seminerde katılımcılara öğrenciler tarafından sorular soruldu.

Bu arada 10 ortak öğretmen olarak Kepez ilkokulundan Serap Gündoğdu, Kurtlar İlkokulundan Aysun Tepecik ve Feyza Gurtepe, Erdemir İlkokulu Yeşim Çiftçi, Semra Öztürk Akbaş ve Duygu Boruönü Can, Gülüç Vesile Dikmen İlkokulundan Salih Danışmaz,  Ferhan Karakaş, Şehit Abdullah Delibaş İlkokulundan Elbeyli Kilis, Derya Özden Gölcük Rheinland Pfalz İlkokulu Gölcük Kocaeli, Derya Kaya, Ayşe Sıdıka Alişan ilkokulu Gebze Kocaeli’nden projeyi büyük bir heyecan ve özveriyle yürütüyorlar.

TÜRKİYE' DE 10 MİLYONUN ÜZERİNDE ENGELLİ VAR!

Gerçekleştirilen online seminer, öğrencilerin katılımcı Özsaygı ve Eroğlu’na sordukları sorularla daha da içerik kazandı.

Seminerde Özsaygı federasyonlara bağlı yüzlerce dernek olduğunu ifade ederken, öğrencilerin sorularına şu yanıtları verdi;

“Türkiye’de 10 milyonun üzerinde engelli vatandaşımız, Ereğli’de ise 10 bin civarında engelli vatandaşımız var. Pandemi döneminde görme ve işitme engelli öğrenciler bireysel olarak rehabilitasyon merkezlerinden yararlanmaya devam ediyor.

Pandemi döneminde engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çekiyor. Maalesef ülkemizde yollarda, üst geçitlerde, alışveriş merkezlerinde ve daha birçok ortak kullanım alanında engelli vatandaşlar için tam bir düzeni yok. Bu kanayan bir yaramız. ”   

Online oturumu yöneten Serap Gündoğdu, katılımcılara teşekkür ederken projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini ve farklı oturumların da yapılacağını ifade ederek oturumu sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER