Üretim reformu masaya yatırıldı

Çaturoğlu; Temmuz ayında yasalaşan “Üretim Reform Paketi” üzerinde MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezer ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, istişare toplantısı yaptıklarını söyledi

Üretim reformu masaya yatırıldı

 Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; Temmuz ayında yasalaşan “Üretim Reform Paketi” üzerinde MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezer ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek,  istişare toplantısı yaptıklarını söyledi
Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte Ereğli MÜSİAD’ı ziyaret ettiklerini belirten Milletvekili Çaturoğlu burada yaptığı konuşmasında sözlerine şöyle devam etti; “Kamuoyunda üretim reform paketi olarak bilinen ve 1 Temmuz 2017 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğüne giren 7033 sayılı “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile Türkiye sanayisi için önemli değişiklikler hayata geçirilmiştir.
Yapılan düzenleme ile sanayi birçok farklı noktadan desteklenmektedir. Özellikle sanayicinin mali yüklerinin azaltılması ve sanayiciye yönelik ilave teşviklerin getirilmesinin yanında nitelikli eleman yetiştirilmesine yönelik teşvikler ön plana çıkmaktadır. Atılan adımlarla; OSB’ler ve Islah OSB’ler hakkında yeni düzenlemeler yaptık. Yeni planlı sanayi bölgeleri ve endüstri bölgeleri oluşturulmasına imkan sağladık. Üniversiteler ve sanayi işbirliğini yakınlaştırdık. Sanayi Sicil Kanunu yeniden düzenledik ve enerjiyi verimli kullanan ürünleri ön plana çıkarttık.

“ENDÜSTRİ BÖLGELERİ MODELİ İLE YATIRIM ADASI OLUŞTURULMASI İMKÂNI GETİRİLMİŞTİR”

Kanun ile Trabzon ve Zonguldak ili kıyılarında Endüstri Bölgeleri modeli ile yatırım adası oluşturulması ve devlet hastanesi yapılması imkânı getirilmiştir.

Kıyı Kanunun altıncı maddesinin (e) bendi ile alternatif alan bulunmaması durumunda 9/1/2002 tarihli ve 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanununa göre kurulan ve işletilen, mevcut en iyi teknikleri kullanan endüstri bölgelerinin kıyılarda kurulabilmesine imkân tanınıyor. Bu sayede Zonguldak yeni özel endüstri bölgelerine kavuşabilecek.

Bölgemiz için en önemlisi ERDEMİR’in yeni yatırım yapmasının ve Tersaneler Bölgesinin “Özel Endüstri Bölgesi” olarak ilan edilmesinin önünü açmış olduk. 
Yapılan düzenlemelerin tekrar ülkemize, bölgemize ve İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Ereğli MÜSİAD Başkanı İbrahim Sezer ve yönetim kurulu üyeleri de yapılan istişare toplantısından ve Sn. Çaturoğlu’nun “Üretim Reform Paketi” hakkında yapmış olduğu detaylı bilgilendirmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler ve Sn. Çaturoğlu’na ve İlçe Başkanı Çakır’a teşekkür ettiklerini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2017, 07:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER