Uysal: Biz birlikte güçlüyüz

Uysal: Biz birlikte güçlüyüz

Uysal: Biz birlikte güçlüyüz

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gazeteciler için bir gece düzenledi.
Ereğli Öğretmen evinde düzenlenen geceye, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Belediye başkan yardımcıları yanısıra bir çok gazeteci katıldı.
Gecenin ardından bir konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Başkan Uysal konuşmasında, “Tutuklu Gazeteciler” ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak şöyle dedi:
“Hiç kimse gazetecilik yaptı diye, bir köşe yazdı diye, görüşünü ifade etti diye içeri alınmaz. Muhakkak buradaki ayrımı hukuka bırakmak lazım. Niçin nereye alındı, aslında bunu benden iyi takip ediyorsunuz. Dünya artık çok büyüdü, basın üzerinden neler manipüle ediliyor, hangi görevler icra ediliyor siz daha iyi biliyorsunuz. Gerçekten basıncı kimliği altında kimin ne yaptığını bilmeyi devletin organlarına bırakmak lazım bu son derece önemli”
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal konuşmasında şunları söyledi:
“Biz birlikte güçlüyüz, hep beraber güçlüyüz. Siyasette alkışlanan şu olmamalı. Bölücü, parçalayıcı, edep dışı, adap dışı söylemler olmamalı. Tam tersine birleştirici, bütünleştirici, içinden sevgi tohumları olan söylemler alkışlanmalı. Özellikle şunu hep konuşuruz. Ortak Payda. Ortak payda ne demek. Yukarıda bir formülünüz var. Nedir bu Ereğli’nin Zonguldak’ın sorunları. Altta bir olursak, bir oluruz. Alta on yazdığımız zaman bir bölü on olur. Bu da sıfır virgül sıfır, yani yüzde on olur. Bundan dolayı sorun yumakları karşısında çoğulcu olsak da —ki çoğulculuk son derece önemli, bir bölgenin büyüklüğü, tarihi kültürel mirası kadar çoğulculukla anlatılır—parça parça olursak bizlere umutsuzluk verir, sorunlar karşısında yenilmişlik verir. Özgüveni olmayan bir topluluk haline geliriz”
Gazeteciliğin saygınlığını çıtaları yükseltmek, çok daha saygın hale getirmenin basın mensuplarının elinde olduğunu savunan Uysal konuşmasını şöyle devam etti: “Yaşadığınız bölgeye yaptığınız katkılarla gazeteciliğiniz ölçülecek. Dedikodu gazeteciliği veya duyumlar üzerine gazetecilik çok kolay. Belki halkın beklentisi bu. Daha çok reyting, daha çok okunma. Bunları yaparken halkı yönlendirme, bilgilendirme adına da görevlerimizi yerine getirmemiz lazım. Son derece önemli bir göreviniz var. Eğer bizler ileri gideceksek, daha güzel günlere gideceksek inanıyorum ki bu basın camiasıyla olacak. Basın camiası olmazsa asla bir adım ileri gidemeyiz. Şehrimizi, ilçemizi her gün kötü görüntüler, kötü örneklerle yazarsanız, biz ne kadar Ereğli güzel desek, turizm desek, Ereğli’yi doğru anlatamayız. Gazeteciliğin çok önemli görevleri var. Bazı şeyleri yazmak, bazılarını yazmamak şehre katkı sağlayacaktır. Gazeteci yazmalıdır, ama bazı şeyler yazılmasa daha iyi olur. Bir başlık düşünün. Karadeniz Ereğli’de çöpler toplanmıyor. Alttaki yazıyı okuyorum, ilçeye bağlı bir köyde çöp toplanmıyor. Tüm ilçe merkezini zan altında bırakıyor. Sansasyonel habercilik mi yapmak lazım, ben bölgeme ilçeme katkı vereceğim, benim karakterim bu okunsam da okunmasam da demek lazım”

 
Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER