Uysal, 'Eleştiriler ürettiğimiz, çalıştığımız için yapılıyor'

Gündem Gazetesi’nden Yasin Ören’e çapıcı açıklamalarda bulunan Uysal, “Eleştiriler ürettiğimiz, çalıştığımız için yapılıyor” dedi.

Uysal, 'Eleştiriler ürettiğimiz, çalıştığımız için yapılıyor'

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bazı eleştirilerin, ürettikleri ve çalıştıkları için yapıldığını belirterek,  “Bakın Pazaryerini yeniden cazibe merkezi haline getiriyoruz, Ereğli’de asfaltsız yol bırakmayacağız. Kışla’ya çocuk dünyası, Ofis yoluna çocuk dünyası ve spor kompleksi 2-3 hafta içinde bitecek.  60 Bin ton asfalt döküyoruz. Anıtı güzelleştirdik. 120 gün içinde İnönü parkı ve anıt bölgesi yeniden gerçek manada halkımızın yaşam alanı olacak.” dedi.  

Gündem Gazetesi’nden Yasin Ören’e çapıcı açıklamalarda bulunan Uysal,  Başta Pazaryeri ve İnönü Parkında devam eden çalışmalar olmak üzere, dökülmeye devam eden 60 Bin ton asfalt ile çocuk dünyası ve spor kompleksi ile ayrıntılı bilgiler verdi.

ANITLA İLGİLİ SÖZÜMÜ TUTTUK

Eleştirilerin ürettikleri, çalıştığımız için yapıldığını kaydeden Uysal şunları söyledi:

“Malumunuz Atatürk Anıtı çevresini 15 Temmuz tarihine yetiştireceğiz demiştik o sözümüzü tuttuk. 1. Etap çalışmaları belirlenen süre kapsamına devam ediyor. 120 gün işi süreci içerisinde İnönü ve Anıt tamamıyla bitecek. Bu konuda eleştiriler olabilir. Üreten bir şeyler yapan insan eleştirilir. Bunları makul karşılıyoruz. Bu konuda endişe edecek hiçbir durum yok. Yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor.  Belli bir süresi var ve bizlerde bu süre içerisinde çalışmaların takipçisiyiz. Biz hizmete devam ediyoruz.”

“EREĞLİ’DE ASFALTSIZ YOL KALMAYCAK”

Ereğli’de asfaltlanmadık yol bırakmayacağız. Yollarımızı komple yapıyoruz. 60 bin ton sıcak asfalt,70 bin metrekarelik alanda da emülsiyon asfalt dökülecek. Yaklaşık 125 kilometrelik yol ağında alt yapı çalışması tamamlanmış durumda. Önceliği alt yapı çalışmaları bitirilen mahalle, cadde ve sokaklara veriyoruz. Halen ilçemizin bazı bölgelerinde yol bakım ve onarım çalışmalarımız da devam ediyor.. İki ayrı ekibimiz de aralıksız dur durak bilmeden Ereğli’de asfaltsız yol bırakmamak için çalışıyor”

PAZARYERİ EN FAZLA ÖNEM VERDİĞİMİZ KONU

Pazaryerinin en fazla önem verdikleri konu olduğunu da anlatan Uysal sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Pazaryerimizi yenileyerek pazaryeri kültürünü yaşatma devam edeceğiz.  Pazaryerimize yeni WC, bay ve bayan mescitleri, bebek emzirme ve alt değiştirme odalarını daha önce yapmıştık. Şehit Rıdvan Caddesi üzerinde bulunan dükkânların çıkmaların yıkımı gerçekleşti. Burada yaya yolu ve trafik düzenlemesi çalışması yapıyoruz. İller Bankası borçlanması ile çatı ve zemin değişimi çalışmalarına da başlıyoruz. Bugün köylü pazarı ve meyve - sebze satış yerlerindeki çatı ve zemin değişimi ni kısa sürede tamamlayıp, pazaryerindeki çirkin görüntüyü ortadan kaldırıp, burayı cazibe merkezi haline getireceğiz.”

2-3 HAFTA İÇİNDE HİZMETE GİRECEK.

Kışla Mahallesi Potbaşı mevkiinde daha önce fen işleri şantiyesi ve itfaiye istasyonu olarak kullanılan alana çocuk oyun dünyası projesinin 2-3 haftaya kadar tamamlanacağını da ifade eden Uysal,  “Kdz. Ereğli Belediyesi olarak hedefimiz çocuklarımızı ve ailelerini mutlu etmek. Yaklaşık 1,5 milyona mal olan  proje bitti diyebiliriz. Yaklaşık 22 dönüm alana çocuk oyun dünyası projesi büyük önem verdiğimiz çocuklar için gerçekleştirdik.  Buraya büfeler, oyun grupları, WC’ler, oturma grupları monte edildi. Oyun gruplarımızı aldık ve depolarımızda muhafaza ediliyor. Hava şartlarına bağlı olarak en geç 2-3 hafta içinde hizmete açmayı hedefliyoruz.”

GENÇLERİ UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Erdemir Ofis yolu üzerinde bulunan ve park olarak kullanılan alana yapılacak projenin 4 dönüm arazi üzerine inşa edildiğini de belirten Uysal, “Açık alan sentetik puz pisti, 9 adet mini golf platformu, kaykay platformu, koşu ve yürüyüş parkuru, tırmanma ve zıplama alanlarının proje bünyesinde yer alıyor. Gençlerimizi unutmadık, çünkü gençler yarınlarımız. Bu çalışmada 15-20 güne bitmiş olur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2017, 11:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
uğur
uğur - 7 yıl Önce

eleştiriler ondan değil sayın başkan eski kadrolarla çalışmandan..kadronu oluşturacak hiçbir çalışma yapmadın..bir tane kadrolu personel alamadın 3 senelik dönemde..nasıl kadro kurmayı düşünüyosun ?

SIRADAKİ HABER