UYSAL: EREĞLİ İÇİN HAYATIMI VERİRİM

UYSAL: EREĞLİ İÇİN HAYATIMI VERİRİM

UYSAL: EREĞLİ İÇİN HAYATIMI VERİRİM

Kdz.Ereğli Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Hüseyin Uysal, hakkında yürütülen kara propagandaya, “Halkımıza hizmet etmeyi sürdüreceğim” diye yanıtladı. Terminalin taşınma ihalesinden önce aba altından sopa gösterenlere gereken cevabı verdiğini belirten Başkan Uysal; “Kent Meydanı ve cami projemizi yaptırmak istemeyenler yine harekete geçtiler. Şu iyi bilinsin. Kdz.Ereğli için, menfaatleri için hayatımı kaybetmeye hazırım. Bu proje ile Ereğli kazanacaktır” dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı 4. Oturumu Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplantıya katılan Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda finalde rakibini uzatmalarda mağlup ederek kupanın sahibi olan Karadeniz Ereğli Belediyespor Genç Kızlar Futbol Takımı’nı tebrik ederek mükafat verileceği bildirildi.

Uysal, başarının, bir sonraki Meclis Toplantısı’nda alınacak karar doğrultusunda ödüllendirileceğini belirterek şöyle dedi:

“Dün gece yoldan gelen şampiyonlarımız, 114 takımın katıldığı turnuvada birinci olmayı başardılar. Bu çok zor bir işti. Öğrendiğime göre yedekleri bile yokmuş. Bir takım 11 kişi sahaya çıkıyor ve şampiyon oluyor kendilerini kutluyorum. Bu kızlarımızı ödüllendireceğiz. Önümüzdeki ay Meclis’te bunu konuşacağız. Kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Uysal, Belediye Meclis Üyeleri’nin alkışları ile karşılık verdiği oyuncuları tek tek tebrik ederek onları istirahat etmeleri için evlerine gönderdi.

“SANMASINLAR ÇÖKTÜK, BİR BAŞKA BAHAR İÇİN YAPRAK DÖKTÜK”

Başkan Uysal, gündem dışı yaptığı konuşmada bir önceki ay gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda, İller Bankası’ndan talep edilen kredinin kabul edilmediğini da anımsattı. Bu durumu yeniden gündeme getirerek Mevlana’nın bir sözünü hatırlatan Uysal, “4 tane projemiz için İller Bankası’ndan uzun vadeli kredi talebinde bulunmuştuk. Ancak, bu talebimiz yeterli sayıya ulaşamadığı için geçmedi. Üzülmedik dersek yalan olur. Hüzünlendik ama Mevlana’nın bir sözü ile teselli bulduk. ‘Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük bir başka bahar için sadece yaprak döktük.’ İnşallah, ilkbaharda bunlara muhakkak başlayacağız” diye konuştu.

“HİZMET ETMEYE DEVAM”

Hakkında sürdürülen dedikodu kampanyaları ve kara propagandaya yanıt veren Başkan Uysal; “Hayal edebileceğimizden çok daha fazlasını başardık. Seçimlere, referandum ve halk oylamalarına rağmen.  Ama birileri algı üretmek için yarışıyor. Bizler hizmet etmek için yarışırken algı üretmek için yarışan insanlar var. Göreve geldiğim 2014 yılında, benim için özellikle ‘hasta’ dediler. Arkasından ‘ayrılacak’ dediler. Sonra ‘ayıracağız’ dediler. 15 Temmuz’dan 3 ay önce başlayan dedikodu ile ‘ellerine kelepçe vurulup ta belediyeden öyle gidecek’ dediler. Sonra ‘görevden alacağız’ dediler. 15 Temmuzdan sonra Kayyumlar atanmaya başladığında ‘kayyum atanacak’ dediler. En sonda da ‘istifa edecek’ dediler. O arkadaşların yaptıklarını biliyoruz. Bizde de Eyüp sabrı yoktur. Ancak buradan bir kez daha söylüyorum; Hizmete ve gayret etmeye, projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Böyle bilinsin” dedi.

MADENCİ EVİ MÜJDESİ..

Uysal, özellikle bazı sivil toplum kuruluşları ile ilgili projelere devam ettiklerini belirterek, Madenci camiasına Madenci Evi müjdesi verdi. Başkan Uysal; “Söz verdiğimiz bazı projeler vardı. Şehit ailelerine ilişkin proje yakında başlayacak. Engelli ve rehabilitasyonlarla ilgili, ihtiyacı olan için bir koordinasyon merkezi kuracağız. Bu merkezlere, sahildeki yerlerimizden bir tanesine alacağız. LÖSEV içinde bir bina yapmaya başlayacağız. Madenci şehitlerimiz bizden talepleri olduğunda geriye çevirmiyoruz. Kendilerine bir müjde vermek istiyorum. Madenci kardeşlerimize, ‘Madenci Evi’ altında faydalanabilecek bir proje yapacağız” diye konuştu. 

“GEÇEN HAFTAKİ KADAR CANIMIN YANDIĞINI HİSSETMEDİM”

Başkan Uysal, terminalin taşınması konusunda da önemli açıklamalarda bulunarak yaşanan bir süreci anlattı.

Uysal; “Yaşadıklarımı sizler biliyorsunuz ama çok paylaşmadım. Hani derler ya, ‘can acı çekerken öğrenir, öğrenmediğin yerden de acır’ diye. Geçen haftaki kadar canımın yandığını hissetmedim. Sizinle paylaşmak istediğim bir belge var. Bu belge, Kaymakamlığımız aracılığı ile bana Zonguldak İl Valiliği’nden geldi.

Bu, Karadeniz Ereğli Belediyesi Otobüs Terminali İşletmecilerinin verdiği bir dilekçedir. Dilekçenin altında 8 tane terminal yetkilisi var. Yazdıkları dilekçede, özetle; ‘gelişi güzel bir terminal yapılmıştır’ deniyor. Terminalin bu yere yapılmasında tespitini biz yapmadık. Biz sadece terminalin yüzde 30 olan oranını bitirme gayreti içindi bulunduk. Göreve geldiğimden sonra terminal hazır hale geldi. Şunun bilinmesini isterim, terminal yerin tespiti biz yapmadık. Sonra, belediye başkanı olarak ben şunu demişim; ‘şuanda idare edin. Benim yapacak gücüm yok’. Şunu bilin, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanının her zaman gücü vardır. Ayrıca, ben böyle bir cümle de kullanmam. Çünkü tek başıma da kalsam, güçlü olduğumu hissedecek kadar donanımlıyım, bu konuda alçakgönüllülük yapmam. Özgüvenimde vardır.

‘Terminal açılmasının durdurulmasını’ talep etmişler. Dilekçenin altına baktık 8 tane firma var. Akşamında, belediye başkan yardımcılarımla toplandık ‘böyle bir belge geldi fakat biz aradık kimsenin haberi yokmuş’ dediler. Ertesi gün, bu terminal acentelerini tek tek aradık. Biri, ‘başkanım ben bir aydır il dışındayım’ dedi. Biri, ‘20 gündür Ereğli’de değilim, kaplıcadayım’ dedi. Özetle, buradaki arkadaşlarımın hiç birinin böyle bir dilekçeden haberi yok. Onlarla daha önce görüştüğümüzde, terminalden son derece memnunlardı. O arkadaşlar önce kendi aralarında yönetim kurulu seçtiler. Sayın Semih Çolak arkadaşımızda onların yönetim kurulu başkanı oldu. Herhangi bizden bir talepleri olmamıştı, bir sorun yoktu” dedi.

“KENT MEYDANINI YAPTIRMAK İSTEMİYORLAR”

Başkan Uysal, dilekçenin, Kent Meydanı’nın yapılmamasını isteyenlerce hazırlandığını da öne sürerek, “terminalin taşınması halinde Kent Meydanı’nın startının verileceğini herkes biliyor. Kent Meydanı’nın başlaması için birinci şart terminalin ikincisi Kaymakamlık binasının taşınmasıdır. Apaçık ortadadır. Bunu yazanlar, Kent Meydanı’nın başlamasını istemeyenlerdir. Açıkça ifade ediyorum” diye konuştu.

“KDZ.EREĞLİ İÇİN HAYATIMI KAYBETMEYE HAZIRIM”

Terminal ihale sürecinde kendisine aba altından sopa gösterenlere gereken cevabı verdiğini anlatan Başkan Uysal; “Bu meydanı yaptığımız zaman Hüseyin Uysal kazanmayacak. Bunun kazananı Kdz.Ereğli halkı olacak. Ereğli kazanacak. Şimdi 18 Temmuz’da ilk ihalemizi yaptık. Fakat ihalenin son günlerinde akşam mesai bitmesine yakın Adnan Yazıcı ve arkadaşı ve arkadaşları başkanlık makamıma gelerek “Başkanım bu ihale yapılmasın, iptal ettirilsin. Hoş şeyler olmayacak” dediler. Tabi ki bundan sonrasını anlatmayacağım. Ertesi sabah talimat verdim. Bu ihale ne kadar da bana aba altından sopa gösterilse de o ihale yapıldı mı yapıldı. Her kes benim ne olduğumu gördü. Terminalciler  bittikten sonra teşekkür ettiler. Gayet de sağlıklı güzel bir ihale yaptık. Her kes şunu iyi bilsin, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı olduktan sonra başta ailem olmak üzere, sevdiklerim, arkadaşlarım olmak üzere hiç kimseye zaman ayıramadım. Şunun bilinmesini istiyorum, gerekirse Kdz.Ereğli için, menfaatleri için hayatımı kaybetmeye hazırım. Bunun net olarak bilinmesini istiyorum” dedi.

Başkan Uysal’ın konuşmalarının ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı yarın yapılacak son oturumla tamamlanacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER