Vali Çınar Afrin gazisini ziyaret etti

Vali Çınar Afrin gazisini ziyaret etti

Vali Çınar Afrin gazisini ziyaret etti

ZONGULDAK - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriyenin Afrin bölgesine düzenlediği Zeytin Dalı Harekatında 8 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan Jandarma Komando Astsubay Üstçavuş Uğur Günaydın, silah arkadaşlarıyla yeniden mücadele vermek için sabırsızlanıyor.

Afrin bölgesindeki terör hedeflerine yönelik harekat sırasında 8 askerin şehit edildiği Raco beldesindeki Keltepede çıkan çatışmada yaralanan Günaydın, Hatay Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından, Ereğli ilçesine bağlı Süleymanbeyler köyündeki baba ocağına geldi.

Afrin gazisini, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Hüsnü Yağız, İl Jandarma Komutanı Gökhan İnan ve İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı ziyaret etti.

Günaydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sağlık durumunun iyi olduğunu ve çok sayıda kişinin kendisine geçmiş olsun temennisinde bulunduğunu ifade etti.

- Jetler vursun, gerekirse biz de şehit olalım

Çatışmada şehit düşen Abdullah Taha Koçun duygu yüklü telsiz konuşmalarını anlatan Günaydın, şunları kaydetti:

Keltepedeki çatışma sırasında komutanlarının Jetler tepenin yamacını vursun, gerekirse bizde burada şehit olalım şeklindeki konuşmayı hatırlatan Gazi Günaydın, o konuşmayı çatışmada şehit düşen Astsubay Çavuş Taha Koçun yaptığını söyledi. Günaydın konuşmasında olayı şu şekilde anlattı:
Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, telsizden bilgi veriyordu. Telsiz de bendeydi. Tüm konuşmaları duydum. Komutanım jetlerimiz tepenin yamacını vursun, biz zaten emniyetimizi aldık. Gerekirse biz burada şehit olalım, bu hainler de burada gebersin. dedi. Böyle deyince çok duygulandık ve daha da çok hırs geldi. Tank, obüs ve jetlerimiz aynı zamanda atış yapıyordu.
Afrinde silah arkadaşlarının terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele verdiğini dile getiren Günaydın, kendisinin de bir an önce sağlığına kavuşup arkadaşlarının yanına dönmeyi sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Günaydın şehit olan arkadaşlarına Allahtan rahmet, yaralı arkadaşlarına da acil şifalar diledi.
Vali Çınar, çatışmada yaralanan Günaydına geçmiş olsun dileğinde bulunarak kendisine moral verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER