Vali Çınar; Arıcıların Sorunlarını Dinledi.

Vali Çınar; Arıcıların Sorunlarını Dinledi.

Vali Çınar; Arıcıların Sorunlarını Dinledi.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği’nin (ZAYBİR) Kdz.Ereğli, Ören Mahallesi Bozoklar mevkisindeki Bal Dolum ve petek üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. Çınar ve beraberindeki İl ile Ereğli ilçe protokolüne, içeriğinde bal ve bal ürünlerinin ağırlıklı olduğu kahvaltı ikramında bulunuldu. ZAYBİR Başkanı Selahattin Güney, kahvaltının ardından Bal Dolum Tesisleri ile Petek Üretim Tesisleri’nin gezdirdiği sırada Çınar’a detaylı bilgiler aktardı, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi, ihtiyaçları dile getirdi.

Çınar da, tesislerdeki işleyişi ve çalışmaları ‘titizlikle’ incelerken, Güney’e de çeşitli sorular yöneltti. Yaklaşık 2 saat tesislerde kalan Çınar, yapılan çalışmalara ve katkıda bulunanlara teşekkür etti. Bu sırada gazetecilerin ‘tesisleri nasıl buldunuz’ sorusuna ‘Allah bereketli eylesin, güzel’ diye yanıtlayan Çınar, Aracına bindiği sırada ise “Benden bir şey alamadınız ama alacak bir şey de yok zaten. Burası belli bir yer” sözleriyle tesislerden ayrıldı.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın ziyaretine, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Emniyet Müdürü Metin Turhanlı, İl Jandarma Garnizon Komutanı, Gıda, Hayvancılık ve Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, bazı daire müdürleri ile ZAYBİR Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Güney, Vali Çınar’a bilgi verdiği sırada, bal analizlerinin İzmir’deki bir laboratuvarda yapıldığını söylemesi üzerine, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Ramazan Özer’i telefonla aradığını hatırlatarak, şöyle dedi: “Bal analizlerini maalesef İzmir’de yaptırıyoruz. Çünkü bu analizlerin yapılabilmesi için akredite laboratuvar gerekiyor. Sayı Valimiz de bir akredite laboratuvara kavuşabilmemiz için Sayın Özer ile konuşmamızı önerdi. İnşallah bu vesile ile Zonguldak’a akredite bir laboratuvar kazandıracağız. Bu sadece bizim için değil, kanatlı yetiştiriciliğimiz var, hayvan yetiştiriciliğimiz var, sucuk üreten entegre tesislerimiz var. Hepsine bu laboratuvar lazım. Biz de bu işin takipçisi olacağız. Buradaki tesislerimiz de bir-iki ay içerisinde peyzajıyla, çevre düzenlemesiyle daha da güzel hale gelecektir.”

Başından beri buradaki tesislerimizin, ülkede tek entegre tesis olduğunu söylemiştik. Hem sayın valimizin, hem de İl Emniyet Müdürümüzün görevlerine yeni başlamalarından dolayı böyle bir ziyarette bulundular. Gerçekten çok da iyi oldu. Bir takım eksikliklerimiz var. Arazi inşaat alanı gibi. Buradan, özellikle Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’a, yaptığı yardımlardan dolayı şahsım ve arıcılar adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu yardımları il genelindeki diğer belediyelerden de bekliyoruz. Çünkü ZAYBİR, Zonguldak İlini kapsıyor. Dolayısıyla bütün belediyelerimizin ellerinden geldiği kadar yardım yapmalarını talep ediyoruz ve bu tesisi Türkiye’de örnek hale sokmak istiyoruz.”

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER