VALİ TUTULMAZ, BALIKÇI BARINAKLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ TUTULMAZ, BALIKÇI BARINAKLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, bir dizi ziyaret  programa katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Karadeniz Ereğli’ye geldi.

Vali Tutulmaz, Karadeniz Ereğli’de ilk ziyaretini  iKaradeniz  Ereğli sahilindeki Bozhane Limanını ziyaret ederek başladı.  Karadeniz  Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Karadeniz . Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Karadeniz  Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve Karadeniz Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Ali Köse tarafından karşılandı.

Bozhane Limanının tamamını yürüyerek gezen Zonguldak Valisi Mustafa  Tutulmaz’a Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Karadeniz Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı  Muharrem Ali Köse eşlik ederek bilgi verdi. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ile Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Ali  Köse arasında zaman zaman gergin konuşmalar yer aldı.  Vali Tutulmaz da araya girerek tartışmanın büyümesini önledi. Zonguldak Valisi Mustafa  Tutulmaz incelemeler sırasında liman içinde gemilerini onaran ve kıyıda balık tutan vatandaşlarla da sohbet etti. İncelemelerin ardından Vali Tutulmaz Tatoğlu Kültür Merkezi’ndeki programa katılmak üzere Bozhane limanından ayrıld

İncelemelerde  Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyenin alanda geçmiş yıllardan bu yana pek çok sorunun çözümüne katkı sağladığınınım altını çizerek,  Su Ürünleri Kooperatifinin uygulamalarını eleştirerek, bölgede rant sorunu olduğunu belirtti.

Zaman zaman yaşanan polemiklere Vali Tutulmaz araya girerek, "Basına fazla detay veriyorsunuz. Manşetlere çıkacak konular var. Önceliğiniz Karadeniz Ereğli olmalı. Kayıt dışı hiçbir şeye izin verilmeyecek. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.Bölgedeki bu sorunun çözümü için  neler yapılı yapılamayacağının değerlendirilecek” dedi


Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2020, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER