Verem Dede güven tazeledi

Verem Dede güven tazeledi

Verem Dede güven tazeledi

Zonguldakın Ereğli ilçesi Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan düzenlenen kongrede yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneğinin olağan kongresi dernek binasında gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Mehmet Morcu, katiplikleri Muhittin Günaydın ve Adem aydın yaptı.
Yönetim kuruluna Hasan Erdoğan, Yusuf Oktay, Cevdet Civelek, İsmail Günaydın, Nazmiye Çetin yeniden seçilirken, yapılan görev dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti; Başkan Yardımcılığı Yusuf Oktay, Sekreterliğe Cevdet Civelek, Saymanlığa Nazmiye Çetin ve Yönetim Kurulu Üyeliğine ise İsmail günaydın seçildi. Erdoğanın yönetiminde uzun yıllardır yer alan Yusuf Oktay Kızılay Derneği Başkanlığı, Cevdet Civelek Şoförler Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanlığını, İsmail Günaydın ise Kızılay Derneği Kdz. Ereğli şubesi yöneticiliği yapıyor.
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan yaklaşık 50 yıldır Zonguldak ve bölgesinde veremle mücadele ettiklerini ve devlet-millet işbirliği ile yapılan çalışmalar neticesinde hastalığın bu gün yok denecek seviyelere gelmesinin kendisini de mutlu ettiğini söyledi. Veremle mücadele çalışmalarını halen sürdürdüklerini dile getiren Erdoğan bölgede her yıl huzurevleri, bakımevleri, cezaevleri gibi halkın toplu yaşadığı ve hastalığın çabuk yayılma riski bulunan yerlerde düzenli olarak gezici röntgen tarama aracı ile verem taramalarını gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini belirtti.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile kurduğu dostluk sayesinde ‘Güniz Sokağın Ereğli şubesi gibi görülen Erdoğanın girişimleri ile yapılan Armutçuk Sağlık Meslek Lisesi ve Armutçuk Göğüs Hastalıkları Hastanesinin açılışı 20 Eylül 1997de Süleyman Demirel tarafından gerçekleştirilmişti. Erdoğan ayrıca Süleyman Demirel İlköğretim Okulu, Subaşı Camii, bir çok köyde okul, cami ve sosyal alanlara katkı, gezici röntgen tarama aracının ilçeye kazandırılmasının yanı sıra her yıl yüzlerce aileye kumanya yardımı ile şu ana kadar Ereğli ve Alaplıda bir çok evsiz ailenin sıcak yuvasına kavuşmasını sağladı. Erdoğanın girişimleri ve işadamlarının destekleri ile Osmanlar Köyünde maddi durumu yerinde olmayan ve evsiz kalan bir ailenin evi işadamlarının katkıları ile yeniden yaptırılıyor.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER