Yağmur altında Cumhuriyet yürüyüşü

Yağmur altında Cumhuriyet yürüyüşü

Yağmur altında Cumhuriyet yürüyüşü

Karadeniz Ereğli’de Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yıldönümü törenlerle kutlandı. Yağmur altında gerçekleşen törende konuşan Kaymakam Nazım Madenoğlu, “Cumhuriyet milletimize en layık bir yönetim şeklidir. Bir fazilet rejimidir. Cumhuriyet çok sesliliğin, demokrasinin rejimidir” dedi.

Kdz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Kaplan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ilk etkinliğinde kutlamaları kabul etti. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen kabulde, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile özel kuruluş  temsilcileri protokolün Cumhuriyet bayramını kutladı.

Tören programı gereği, havanın yağışlı olması halinde törenin Erdemir kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği açıklanmasına rağmen, törenin başlama saatinde yağış yağmaması nedeniyle kutlamalar Sahil Bulvarı’nda gerçekleştirildi.

Tören hazırlıkları kapsamında öğrenciler tarafından 81 ilin plakasının ve önemli turistik değerlerinin fotoğrafları bulunan dövizlerle gösteri yaptı. 81 öğrencinin taşıdığı dövizlerde bulunan harflerle Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” cümlesi oluşturuldu.

Kdz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal törene katılan askeri birlikler, öğrenciler, resmi ve sivil kuruluş temsilcileri ile vatandaşların bayramını kutladı.

MADENOĞLU: “BİR FAZİLET REJİMİ”

Törende İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Kdz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyetin anlam ve önemini daha iyi kavramak için cumhuriyetin ilan edildiği yılların öncesine bakmak gerektiğini belirterek tarihçe bilgisi veren Madenoğlu, şöyle dedi:
“Cumhuriyet milletimize en layık bir yönetim şeklidir. Bir fazilet rejimidir. Cumhuriyet çok sesliliğin, demokrasinin rejimidir. Cumhuriyet herkesin gelişimine imkan sağlayan, önündeki engelleri kaldıran bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet rejiminde insanların diğer insanlar üzerinde tahakkümü yoktur. Cumhuriyet idealiyle yoğrulmuş vatandaşlarımız, yine cumhuriyet ülküsüyle dopdolu ancak çeşitli görüşlere sahip vatandaşlarımızın fikir ve görüşlerine saygı duyar. Çünkü hepimizin ortak ideali Yüce Atatürk’ün kurup bize emanet ettiği cumhuriyeti ilelebet korumak ve yaşatmaktır. Bunu yaparken, hiç durmadan, bıkmadan, yorulmadan cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki gibi heyecan dolu olarak çalışılması gerektiğini bilir insanlarımız.”

15 Temmuz 2016 gecesi demokrasi ve cumhuriyete menfur bir saldırı gerçekleştiğini dile getiren Madenoğlu, “Demokrasiye aşık halkımız bu menfur girişimi sonuçsuz bırakmıştır. Bu uğurda yüzlerce şehit ve gazi verdik. Biz Karadeniz Ereğli halkı olarak da demokrasiye en güzel şekilde sahip çıkarak, bu vatana ve demokrasiye bağlılığımızı bir daha gösterdik. Böyle günleri yeniden yaşamamak dilek ve temennisiyle gerek o gece, gerek tarihin her döneminde canlarını seve seve veren şehitlerimizi tazimle yad ederken, ruhları şad olsun diyorum. Gazilerimize de uzun ömürler diliyorum” dedi.

PROGRAMA YAĞMUR AYARI…

Yarışmalarda derecelere giren öğrenciler, şiir ve kompozisyonlarını okudu. İlçeye bağlı okulların halk oyunu ekipleri, folklor gösterisi gerçekleştirdi. Tören akışı esnasında yağış başlaması nedeniyle ödül töreni gerçekleştirilmedi.

Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Boru ve Trampet Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen Tören geçişi giderek hızlanan yağış altında tamamlandı. Geçiş töreni esnasında kırmızı renkli balonlar havalandırıldı, kırmızı duman çıkaran havai fişek gösterileri gerçekleştirildi.

 

 

haber

haber

haber

haber

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER