YAĞMURUN ARDINDAN DENİZ SARIYA BOYANDI

YAĞMURUN ARDINDAN DENİZ SARIYA BOYANDI

Zonguldak'ta etkili olan yağmurun ardından Ereğli ilçesinde bağlı Kandilli beldesinde dereden akan çamurlu su denizin rengini değiştirdi.

Kandilli beldesinde bulunan Köseağzı Plajı'na akan derenin debisi şiddetli yağış sonrası yükseldi. Dereden gelen çamur, denizin rengini değiştirdi. Sahil kenarındaki 300 metrelik alan sarıya dönüştü. Oluşan çamur rengi, DRON ile havadan görüntülendi. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, bölgede inceleme yapılacağını söyledi.

Köseağzı Tesisleri sahibi Nazım Tıngaz, yaklaşık 2 aydır derenin renginin çamurlu aktığını söyledi. Ara ara normale dönse de derenin yağmurla birlikte çamura dönüştüğünü ifade eden Tıngaz, "Derede de çok balık var. Buraya inekler de geliyor, köpeklerimiz de var. Ördek ve yabancı kuşlar da geliyor. Denizde zaten balık kalmadı. Sahile bu çamurdan balık da geldiği yok. Yani buna bir önlem alınması lazım. Ereğli’mizin nadide güzel yerlerinden birisi. Yetkililerimizin bu konu ile ilgilenmelerini istiyoruz. Bu çamur böyle akarsa yazın buraya kimse gelmez " dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2021, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER