YANGINDAN YARALI KURTARILMIŞTI, HAYATINI KAYBETTİ

YANGINDAN YARALI KURTARILMIŞTI, HAYATINI KAYBETTİ

Kdz. Ereğli'de geçtiğimiz günlerde çıkan ev yangınında biri ağır 3 kişi yaralanmıştı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, durumu ağır olan ağır yaralanan ve 3. derece yanıkları olan Nurhan Karayel Ankara Şehir Hastanesine sevk edilmişti. Nurhan Karayel bugün (24 Ocak) tedavi gördüğü hastanede 4 günlük yaşam savaşını kayvetti.

Olay şöyleydi:

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde evde çıkan yangında biri ağır 3 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, durumu ağır olan bir kişinin yanık ünitesi olan bir hastaneye sevk edileceği öğrenildi.

Yangın saat 18.00 sularında Müftü Mahallesi Devrek Yol Ayrımı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre 4 katlı binanın 3. Katında yaşayan Nuray Karayel sobanın patlaması sonucu yangın çıktı. Yangında ağır yaralanan ve 3. Derece yanığı olan Nuray Karayel can havli ile kendisini can havli ile dışarıya atarken içeride kalan 16 yaşındaki oğlu K. Karayel için itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Balkonda mahsur kalan K. Karayel’e alt katında oturan komşuları pencereden ıslak battaniye attı. Battaniyeye sarılan K.Karayel itfaiye ekiplerinin kendisini kurtarmasını beklerken alevlerin zaman zaman yükselmesi yürekleri ağıza getirdi. Kısa sürede kurtarılan K. Karayel ve annesi Nuray Karayel olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Özel Anadolu ve Echomar hastanelerine kaldırıldı. Yangın sırasında müdahale etmek isteyen ve hafif şekilde yaralanan Ersan Ş. De Özel Anadolu hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Anadolu hastanesine kaldırılan yaralılardan Ersan Ş. Nin durumunun iyi olduğu K. Karayel’in ise vücudunun belirli yerlerinde yanıkları olduğu ve dumandan etkilendiği, tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.

Özel Echomar hastanesine kaldırılan ve 3. Derece yanığı olan anne Nuray Karayel’in ise Yanık ünitesi olan bir hastaneye sevk edileceği öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınırken, ekipler soğutma çalışması ve hazırlanan raporun ardından olay yerinden ayrıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2021, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER