Yaş 85, her sabah gazete dağıtıyor

Yaş 85, her sabah gazete dağıtıyor

Yaş 85, her sabah gazete dağıtıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yıllardır gazete dağıtımı yapan 85 yaşındaki Kemal Ateş, “Dinçliğimi sabah erken kalkıp yürümeye borçluyum” diyor.
Karadeniz Ereğli’de, ERDEMİR emeklisi Kemal Ateş, emekliliğin ardından boş durmamak için 1983 senesinde gazete dağıtımı işine başladı. O gün bugündür kar, yağmur, fırtına, soğuk, sıcak demeden erkenden kalkarak abonelere yerel gazeteleri ulaştıran Ateş, çevresi ve esnaf tarafından da takdirle karşılanıyor.
Bu sabah erken saatlerde -1 derecede kar yağışı altında dağıtım yaparken rastladığımız Ateş, “ Çalışmayı seviyorum. Otuz beş senedir gazete dağıtımı yapıyorum. Bu sayede her gün kilometrelerce yol yürüyerek spor yapmış oluyorum. Pazar günü gazete dağıtımı olmuyor. Ancak yine çarşıya inerek dostlarla, arkadaşlarla görüşüyorum. Hayat bir mücadeledir. Ben boş duramam, evde hiç duramam. Erkenden kalkarım. Bu yaşıma kadar baston kullanmadım ve dinçliğimi yürümeye, sağlıklı beslenmeme borçluyum” diyerek dağıtımına devam etti.
Kemal Ateş, sağlığı elverdiği müddetçe abonelere gazete ulaştırmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.
Öte yandan 85 yaşındaki Kemal Ateş’i yıllardır tanıyan emekli matbaa ustası Yalçın Şenol, “O bizim Kemal amcamız. Yıllardır sabah terminale gelir. Diğer dağıtım yapanlardan kendi bölgesindeki gazeteleri alır. Belediyeye, kaymakamlığa ve esnaflara ulaştırır. Bazen bizler özellikle soğuk havalarda erkenden kalkmaya üşeniriz. Ancak Kemal amca erkenden çarşıda olur. Soğuk ve karlı bir sabah olmasına rağmen Kemal amcamız elinde gazetelerle çarşıda. Allah hepimize sağlıklı ve uzun ömürler versin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER