YAVRU ATMACA ARTIK KORUMA ALTINDA

YAVRU ATMACA ARTIK KORUMA ALTINDA

Kdz. Ereğli'de iş yerinin camına çarparak düşen yavru atmaca, dükkân sahibi tarafından koruma altına alındı. Karnı doyurulan yavru Atmaca Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekiplerine teslim edildi. Yavru Atmaca yapılacak olan tedavinin ardından doğal ortamına bırakılacak.

Olay ilçeye bağlı Müftü Mahallesi Erdemir Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre,  mağazasına gelen Ali Toprak camının önünde yavru atmacayı gördü. Atmacanın uçamadığını gören Ali Toprak mağazanın içine aldı. Bir süre su ve yemek veren Ali Toprak, bütün çabalarına rağmen yemek yemeyen atmaca için Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlilerine haber verdi. Ali Toprak Mağazaya gelen Belediye görevlilerine atmacayı teslim etti. Tedavisi yapılacak olan yaralı kuş kontrollerinin ardından doğal ortamına bırakılacak.

Yaşadığı olayla ilgili açıklamada bulunan mağaza sahibi Ali Toprak  “Atmaca, sabah iş yerime geldiğimde mağazanın önünde cama çarpmış şekilde yerdeydi. Çok kaçmadı bende onu tuttum içeri aldım, belki düşmüştür falan diye düşündüm. Sonra susamıştır diye biraz su falan vermeye çalıştım. Biraz da araştırdım internetten. Ciğer, et falan aldım ama yemedi, sabahtan beri aç. Arkadaşı arayıp zabıtayı işte doğa koruma mı bakıyor kim bakıyor bilmiyorum ona. Doğa Koruma Ekipleri bakıyor sanırım. Onları arayacağım o yüzden. Kaçmıyor da insandan yavru sanırım erkek atmacaya benziyor biraz araştırma yaptım. Çok da uçamıyor. Kanatlarını kontrol ettim bir yerde yara falan var mı diye, yarada yok sanırım. Yemekte yemeyince artık belediye ekiplerine haber verdim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER