Yavru sansarlara vatandaşlar sahip çıktı...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Karakavuz köyünde vatandaşlar tarafından bulunan iki sansar yavrusu, tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğal ortamlarına bırakılacak.

Yavru sansarlara vatandaşlar sahip çıktı...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Karakavuz köyünde vatandaşlar tarafından bulunan iki sansar yavrusu, tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğal ortamlarına bırakılacak. Veteriner hekimler Hüseyin Demircan ve Semih İlik, tavukları yedikleri gerekçesi ile birçok kişi tarafından öldürülen sansar ve sansar yavrularına sahip çıkan vatandaşlara teşekkür ettiler.

Ereğli’ye bağlı Karakavuz köyünde yaşayan Sevim ve Mesut Çolpan çifti, ormanlık alanda annelerini ölen iki sansar yavrusu buldu. Başkaları tarafından tavukları yedikleri gerekçesi ile öldürülen sansarları alarak evlerine götüren Çolpan çifti, iki yavruyu biberon ile besledi. Daha sonra ise tedavilerinin yapılması amacıyla ERVET Veteriner kliğine getirerek veteriner hekimler Hüseyin Demircan ve Semih İlik’e teslim etti.  Gerekli tedavi ve aşıları yapılan iki sansar yavrusu, veteriner kliğinde doğal ortamlarına bırakılacak duruma gelmeleri için bakılıyor.

Veteriner hekim Semih İlik, ilçe genelinde tavukları yedikleri için sürekli olarak öldürülen sansar ve sansar yavrularını öldürmek yerine bakmayı tercih eden, sansar yavrularını kendilerine getiren Sevim Mesut Çolpan çiftine teşekkür etti. Sansarların durumu hakkında da bilgi veren Veteriner Hekim Semih İlik “Mustiladae familyası Martas ailesine bağlı sansarlarımız duyarlı vatandaşlarımız Sevim ve Mesut Çolpan tarafından annelerinin olmadığının tespit edilmesinin ardından bakıma alındı. Yaklaşık 1 ay kadar onlar baktı. Kontrolleri yapılmak üzere kliniğimize getirdiler. Şu an durumları iyi. Yiyip içip oynuyorlar. Kendilerini doğadaki beslendikleri gibi beslemeye çalışıyoruz. Bu durum vatandaşlarımız için bir ders olmalı. Doğadaki canlılarımızı lütfen katletmeyelim. Onların da yaşamaya hakkı var” dedi.

DOĞAL ORTAMLARINA SALINACAKLAR...

Veteriner Hekim Hüseyin Demircan ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğal ortamlarında yaşayacak duruma gelmelerinin ardından sansarların Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile doğal yaşam alanlarına bırakılacağını kaydetti. Demircan açıklamasında “İlk önce prosedür şu şekilde başlıyor. Doğada bulduğumuz hayvanlar için ilk olarak Milli Parlar müdürlüğünü arıyoruz. Milli Parklardan izin alarak tedavi altına alıyoruz. Tedavisi bittikten sonra Milli Parkalarla beraber bulunduğu en yakın yere tekrar bırakıyoruz. Çünkü bulunduğu ortamı zaten biliyor. İnşallah bu iki yavrumuzu da Milli Parkalarla birlikte bulundukları yere bırakacağız. Biraz daha besleyip doğada yaşayabilir hale gelmeleri lazım” dedi.

Sam ve Cindy isimleri verilen sansarların kısa zaman içerisinde doğal ortamlarına bırakılacağı ifade edildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER