YAYA ÖNCELİĞİ, KONUSUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

YAYA ÖNCELİĞİ, KONUSUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Karadeniz Ereğli’de, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şerit sembolik olarak kırmızıya boyanarak ’’Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ mottosu ile ’’Yaya Önceliği’’ konusuna dikkat çekildi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Emniyet, Jandarma, Belediye ve diğer kurumların yetkililerinin katıldığı etkinlikte, Devrim Bulvarı üzerinde bulunan bir yaya geçidindeki beyaz çizgilerden bir tanesi kırmızıya boyanarak yaya önceliği konusuna dikkat çekildi. Boyama çalışmalarına, kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra gazeteciler ve vatandaşlar da eşlik etti.
Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, yayalara öncelik verme çalışmalarına Ereğli’de göreve gelişinden bu yana önem verdiklerini belirterek; “Daha önce de yayalara öncelik verilmesi çalışmalarımız oldu. Covid nedeniyle trafik çalışmalarında belki biraz kopmalar oldu. Ereğli’ye ilk geldiğimde yayalara daha fazla öncelik veriliyordu. Ama üzülerek görüyorum ki şu anda vatandaşımız biraz daha acele gidip acele gelmeye çalışıyor. Bugünkü çalışmamızın mottosu şudur. ‘Yayalarımızın öncesi kırmızı çizgimizdir’. Yayalar önceliklidir bunun anlamı bu. Renk farklılığından dolayı sürücülerimiz bunu daha rahat görecekler. Bazı yerlerde beyaz boyalarda azalmalar, çıkmalar oluyordu, sürücülerimiz görmekte zorlanıyordu. Belediyemiz sağ olsun, bu eksikliği gidermiş oldu. Hafta sonları ve akşamları belediyeden bu çalışmayı yapmalarını rica ettim. Havalar açıldığı tarihten itibaren bu boyama çalışmalarımız devam edecek. Sürücülerimiz bu yaya geçitlerine dikkat etsinler ve önceliği yayalarımıza versinler. Diğer bir söylemimde yayalara mahsus. Yaya geçitlerinde öncelik yayanındır ama kendimiz arabadaymış gibi hareket ederek trafiği de aksatmamamız gerekiyor. Ereğli’nin çoğu caddesinde trafik sıkışıklığı oluyor. Bu vesileyle de vatandaşlarımız karşıdan karşıya geçerken daha seri geçmeleri, iki üç kişi bir araya gelip geçmeleri ya da telefonla konuşmadan, evinin salonunda yürür gibi yaya geçidini kullanmamaları gerekiyor.Dün akşam bir trafik kazası oldu. İki vatandaşımızı kaybettik. Trafik önemlidir, kurallara uymak önemlidir. Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar sonunda ciddi manada kazalarda azalmalar görülüyor. Trafikte hayatını kaybeden akrabanız olur, çocuğunuz olur, siz olursunuz. Mutlaka can kaybı diye bakmamak lazım.  Engelli de kalabilirsiniz trafik kazası sonucunda. Bu konularda biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Kırmızı çizginin duyurulması konusundan hassasiyetinden dolayı basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2021, 16:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Aldırmaz
Mehmet Aldırmaz - 3 yıl Önce

Sayın Kaymakamı a duyarlılığından dolayı teşekkür eder, uygulamaya hayata geçiren vede kırmızı çizgi uygulaması yapan vede hiç bir fedakarlıktan kaçmayan, sayın Belediye Başkanım ada sonsuz, teşekkürlerimi arz ederim.

Kenan emir
Kenan emir - 3 yıl Önce

Bence önce yaya geçitlerini belirgin bir şekilde boyayın derim.

SIRADAKİ HABER